26 de enero de 2020 26/1/20

L’IES Gabriel Ciscar celebra el VI encontre amb empreses col·laboradores de les FCT

  El dijous dia 5 de juny es celebrarà el VI Encontre IES Gabriel Ciscar i empreses col·laborades de Formació en Centres de Treball.

  Com en anteriors ocasions amb aquest acte es pretén reconèixer públicament la col·laboració i participació de prop de seixanta empreses en el procés formatiu de l’alumnat de Formació Professional i Programes de Qualificació Inicial a través de les pràctiques que desenvolupen en aquestes empreses i institucions. Cal recordar que tot l’alumnat de Formació Professional ha de desenvolupar el mòdul de Formació en Centres de Treball en una empresa o institució on podrà posar en pràctica els continguts i procediments apresos en el centre educatiu. Segons el nivell de formació professional les FCT tenen una durada, però aquesta ocupa, bàsicament, un trimestre en l’empresa. L’alumnat durant aquest període exercix en les empresa aquelles tasques habituals de treball que estaran relacionades amb els seus estudis i sempre baix la supervisió d’un instructor de l’empresa que és el responsable, en col·laboració amb el tutor del grup en el centre, del programa formatiu que desenvolupa l’alumne en l’empresa.

  En aquest mateix acte es farà la presentació de la Formació Professional Dual que l’IES Gabriel Ciscar incorporarà a la seua oferta formativa d’FP a partir del curs vinent.

  L’FP Dual pretén una major col·laboració i participació entre empresa i centre educatiu que puga contribuir a una millor capacitació professional de l’alumnat i així facilitar la seua inserció en el món laboral.

  Finalment es farà un reconeixement públic a l’alumnat d’FP que ha obtingut millors expedients en aquest curs

  L’acte comptara amb l’Alcalde d’Oliva, representants de la Conselleria d’Educació i representants de la Federació d’Associacions d’Empresaris de La Safor.

  Subir