4 de marzo de 2021 4/3/21

La Falla Casa d’Alonso enceta el XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’

La Falla Casa d’Alonso enceta el XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’ - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La Falla Casa d’Alonso enceta el XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’ - (foto 2)
  La Falla Casa d’Alonso enceta el XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’ - (foto 3)

  Cinc produccions amateurs configuren la programació del XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, que organitzen la Regidoria de Cultura i la Federació de Falles d’Oliva. Una nova edició al Teatre Olímpia que s’estrenarà demà divendres, 19 d’octubre, amb la representació de l’obra “Dos-i-ficat” del grup de teatre de la Falla Casa d’Alonso.

  El teatre començarà a les 22.00 h, i a l’escenari es podrà veure a Lorenzo Miguel Císcar, David Peiró, Maria del Mar Císcar, José Ramón Gregori, Gregoria Salinas, Alberto Gómez, Javier Tur, Sabina Fuster, Mireia Ibiza, Sandra Pastor, Iván Navarro, Carles Oltra, Jesús Blas Juan, Javier Frau, Marisa Salinas, Míriam Gómez, Anabel Aibar, Alicia Valls i José Miguel Parra.

  El muntatge, que dirigeix Sisi Mayans sobre textos de diversos autors, es compon d’una sèrie d’escenes encadenades, en les quals es mostren les relacions quotidianes que mantenen diferents personatges. “Un conjunt de sis esquetxos que intentaran fer riure a l’espectador”, apunten des de la companyia.

  Tota la programació

  La XIX edició del certamen continuarà el divendres 26, a les 22.00 h amb “Pronòstic reservat”, de Jean-Pierre Martínez, que oferirà el grup de teatre Ramón Sanz de la Falla Institut. L’endemà dissabte, a les 7 de la vesprada, el grup de teatre El Rebollit presentarà l’espectacle “Un cadàver a les postres”, basat en la pel·lícula “Murder by death”. La companyia de la Falla Barri Sant Francesc pujarà a l’escenari, el dimecres 31 a les 22.00 h, amb l’obra més exitosa del francés Marc Camoletti: “Boeing boeing”.

  Com sempre, tancarà el programa una obra fora de concurs, però amb una novetat destacada: els encarregats de clausurar la XIX edició seran els últims guanyadors del Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur. Així, el grup de teatre Pla i Revés d’Altea tornarà a l’Olímpia el 2 de novembre, a les 10 de la nit amb “Hereus”.

  El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha apuntat que “es tracta d’una manera simbòlica de tancar el cercle i consolidar la unió entre els dos concursos, ja que per tradició la millor obra del ‘Salvador Soler’ té accés directe al Certamen ‘aMat’. Volem conservar i potenciar aquesta dinàmica, aquesta forma de donar suport al teatre local i atorgar-li la visibilitat que es mereix.”

  Els premiats es coneixeran en el transcurs de la gala del dia 2. Hi haurà el primer, segon i tercer premi en la categoria de millor muntatge, trofeus als millors actors i actrius, a l’ús del valencià i el guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció. A més a més, l’espectacle faller millor valorat pel jurat representarà Oliva en la III Mostra de Teatre Faller de Juntes Locals i Junta Central Fallera de València.

  El preu de l’entrada individual és de 3 euros per a cadascuna de les representacions, mentre que l’espectacle de cloenda serà gratuït. Els punts de venda anticipada són G&S Productes de bellesa i estètica, Centre d’Estètica Integral Imatge i Óptica Benjamín.

   

  Subir