elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El diumenge es celebrarà a Oliva el mig Iron Man, Capità de l’avantguarda

  El club de triatló d’Oliva, junt a la Regidoria de Turisme i Esports de l’Ajuntament d’Oliva, han organitzat una prova que consistirà en 113 quilometres, dividits en 1’9 quilometres nadant, 90 en bicicleta i 21 de cursa a peu.

  La cursa partirà de la platja de l’aigua blanca cap a la mitja galta, on es pujarà a les bicicletes per continuar la cursa.

  L’arribada dels primers participant s’espera cap a les 13:00h a l’Av. Mediterrani de la Platja de Pau Pi d’Oliva, on s’entregaran els trofeus.

  La prova està integrada en el calendari de competicions oficials ( NDS) i puntua per al campionat de triatló.

  És el primer any que va a desenvolupar-se esta prova en Oliva, i per part de l’organització s’ha declarat la intenció que l’any que ve siga un Iron Man complet de 226 quilometres de distancia.

  La denominació de “Capità de l’avantguarda”, fa referència a la duresa de la prova i al primer Compte d’Oliva, que abans de ser-ho capitanejà les tropes d’Alfons el Magnànim en la conquesta de Nàpols.

  Amb esta denominació es vol posar en valor el patrimoni de la ciutat, lligant l’esport amb la història local.

  L’afluència de participació s’espera al voltant de 200 corredors, que han anat inscrivint-se en les últimes setmanes.

  El club de triatló d’Oliva ho te ja tot preparat per a que el diumenge es desenvolupe la prova, en l’any en el que celebren el seu XXV aniversari i servirà d’assaig per al triatló clàssic del 22 de setembre.

  Subir