elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Banc de Terres Agrícoles a Oliva

Banc de Terres Agrícoles a Oliva

  L'Ajuntament d'Oliva, a instància de la delegació d'Agricultura i del Consell Local Agrari han posat en funcionament des de hui, dimecres, 8 de maig, el Banc de Terres Agrícoles de la ciutat. Aquesta és una iniciativa adreçada, principalment, a frenar l'abandonament de les terres de cultiu al terme municipal d'Oliva.

  "Amb la posada en funcionament del Banc de Terres pretenem informar i facilitar el contacte entre titulars de parcel·les del terme que volen cedir-les i aquelles persones que desitgen cultivar-les, bé perquè ja es dediquen o que pretenen dedicar-se a l'activitat agrícola. D'esta forma s'afavoreix la continuïtat de l’activitat al municipi a través del cultiu racional, directe i personal de la terra" assenyalava el regidor d'Agricultura, Vicente Santacatalina.

  El Banc de Terres Agrícoles tindrà la seu en l'Oficina Local Agrària i de Medi Ambient (OLAMA) de l'Ajuntament d'Oliva (2a planta) on es podrà sol·licitar informació sobre el seu funcionament. Les sol·licituds d'alta, de baixa i de consulta de les llistes del Banc de Terres es poden obtindre en la mateixa OLAMA, en el Magatzem Municipal (carretera Pego s/n), en la Secretaria de l'ajuntament i en la web municipal www.oliva.es. Les sol·licituds es presentaran al registre general.

  "Sabem que esta no és la solució definitiva del problema actual de l'agricultura a la nostra ciutat però ens donaríem per satisfets si amb la posada en marxa del projecte no continuen augmentant les terres abandonades al nostre terme municipal. Es tracta d'una iniciativa que facilitarà l'accés de nous emprenedors al món de l'agricultura, així com, també per a agricultors que desitgen ampliar els seus cultius".

  Així mateix, el Banc de Terres Agrícoles ofereix també la possibilitat d'una nova eixida al món de l'agricultura ja que “a banda de la citricultura, també els nous agricultors podran dedicar-se a l'agricultura ecològica, al cultiu d'altres varietats de fruitals com el caqui o el cultiu de fruita d'estiu.”

  El text íntegre de l'ordenança municipal del Banc de Terres Agrícoles es pot consultar a la pàgina web www.oliva.es des de hui mateix en la secció d'Agricultura.

  Subir