elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Art urbà per a recuperar la Rambla de Mutxamel

Art urbà per a recuperar la Rambla de Mutxamel
  MÁS FOTOS
  Art urbà per a recuperar la Rambla de Mutxamel - (foto 2)

  Després d’instar a obrir la Rambla als vianants els caps de setmana, ara el col•lectiu proposa embellir la quarantena de murs i mitjaneres blancs repartits de dalt a baix de la Rambla. L’objectiu és crear un Museu d’Art Urbà, junt a universitaris de l’Escola d’Arts i Disseny i les Facultats de Belles Arts de la Politècnica de València i la Miguel Hernández d’Altea. Ésun pas més, dins del procés que planteja Rambla Obertaper recuperar la Rambla per a la gent i tornar a gaudir del carrer com es feia abans.

  La iniciativa segueix passos de pobles menuts com Fanzara, prop de Castelló, que any rere any aconseguix que artistes de tot el món pinten desenes de mitgeres. Altres, com Sagunt o Los Alcázares (Múrcia) s’han unit enguany.

  Rambla Oberta defensa que si estos municipis s’ho poden permetre, Mutxamel també, ja que no es tracta de cap projecte faraònic, sinó tot un procés participatiu amb varies propostes, per recuperar poc a poc la vida en l’espai públic, com ocorre en Sant Vicent o Sant Joan.

  I encara que des de l’Ajuntament no es dóna resposta afirmativa, el col•lectiu destaca la part positiva: Rambla Oberta està generant un nou relat sobre la Rambla. Abans la gent es queixava de ser un poble fantasma i es comparava amb Sant Joan. Ara, es parla en positiu de la Rambla i de totes les oportunitats que té.

  Subir