7 de marzo de 2021 7/3/21

Morella reivindica mesures per a frenar el despoblament

Morella reivindica mesures per a frenar el despoblament - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Morella reivindica mesures per a frenar el despoblament - (foto 2)

  Morella vol conscienciar i aplicar mesures per tal de frenar el despoblament que sofreixen les zones rurals. Segons l’institut Serranía Celtibérica hi ha 10 províncies afectades greument per aquest problema entre les que se troba la de Castelló. A més, aquest cap de setmana la ciutat acull la presentació del llibre Los últimos. Voces de la Laponia española a la Sala del Justícia a les 12.30 hores que tracta sobre el despoblament.

  El despoblament és un tema que preocupa a Morella i a tota la comunitat, per tant, aprofitant la presentació es realitza una xerrada entre quatre personalitats que conèixen el problema a diferents nivells. Així, la presentació comptarà amb l’autor del llibre i periodista del Levante-EMV, Paco Cerdà, el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el Director del Instituto Serranía Celtibérica,  Francisco Burillo. Ripollés ha destacat que “exigim mesures urgents per a pal·liar aquest greu problema que afecta als nostres territoris. Les zones rurals veuen envellida la seua població de forma més accentuada i es necessari posar remei prompte”.

  A més, abans de la presentació del llibre, l’ajuntament de Morella es reuneix amb el Instituto Serranía Celtibérica que controlen el despoblament de les 10 províncies que més el sofreixen. Els territoris més afectats per aquest problema són Burgos, Castelló, Cuenca, Guadalajara, La Rioja, Soria, Segovia, Teruel, Valencia i Saragossa, així, es poden posar en comú els diferents casos i aportar solucions per a tots els territoris.

  Jornada de Memòria Històrica

  A més, el diumenge a la mateixa sala hi haurà una conferència al voltant de la figura de Florencio Pla Meseguer, ‘La Pastora’, personatge emblemàtic de la Guerra Civil de la comarca dels Ports, que celebra el centenari. La xarrada comptarà amb la participació de Josep Sánchez Cervelló, autor de Maquis, el puño que golpeó el franquismo, Raül González, autor de Tragèdies silenciades, i Elena Solanas, neboda de Florencio.

  Subir