elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’AVL inaugura hui l’exposició itinerant d’Estellés a Morella

L’AVL inaugura hui l’exposició itinerant d’Estellés a Morella

    L’Acadèmia Valenciana de la Llengua inaugurarà esta vesprada a Morella l’exposició itinerant “Vicent Andrés Estellés, cronista de records i d’esperances” i presentarà la publicació Pobles del Mural, que recull una selecció de poemes de l’obra cabdal del poeta de Burjassot: el Mural del País Valencià.

    L’acte que s’inclou dins de l’Any Estellés tindrà lloc en la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Morella i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de la capital dels Ports, Rhamsés Ripollés, la secretària de l’AVL, Verònica Cantó, i l’acadèmic i professor de la Universitat Jaume I, Lluís Meseguer.

    Verònica Cantó farà la intervenció institucional per a destacar la importància i la repercussió que l’Any Estellés, organitzat i promogut per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha tingut des del seu inici en les comarques valencianes, i com la institució normativa ha impulsat la figura compromesa, intel·lectual i literària del poeta més important des d’Ausiàs March.

    El professor i acadèmic Lluís Meseguer, per la seua part, analitzarà la poesia d’Estellés i el que ha representat la seua obra per al poble valencià. L’acte serà clausurat per l’alcalde de Morella, que rebrà com a record de la visita un exemplar del Mural del País Valencià de mans de la secretària de l’Acadèmia.

    Subir