29 de noviembre de 2020 29/11/20

I Gimcana contra les barreres arquitectòniques “Sense trampes”

I Gimcana contra les barreres arquitectòniques “Sense trampes” - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  I Gimcana contra les barreres arquitectòniques “Sense trampes” - (foto 2)
  I Gimcana contra les barreres arquitectòniques “Sense trampes” - (foto 3)
  I Gimcana contra les barreres arquitectòniques “Sense trampes” - (foto 4)
  I Gimcana contra les barreres arquitectòniques “Sense trampes” - (foto 5)
  I Gimcana contra les barreres arquitectòniques “Sense trampes” - (foto 6)

  Hui, en el municipi de Moncofa, s'ha celebrat la I Gimcana contra les barreres arquitectòniques per conscienciar a tots els veïns del municipi sobre les problemàtiques que pateixen les persones amb mobilitat reduïda.

  L' acte ha començat amb una assemblea participativa a càrrec de la associació ACUDIM, seguit d'una Gimcana amb diferents proves que representaven situacions quotidianes dels conflictes que existeixen amb les barreres arquitectòniques i un circuit al voltant del poble amb cadires de rodes per poder saber de primera mà, tots els problemes que es troba aquest col·lectiu.

  BLOC-Compromís per Moncofa han sigut els responsables de l'organització del esdeveniment i com afirma els seu regidor, Josep Canós, “ha sigut una experiència inoblidable. Per poder comprendre els problemes de les persones, ens hem de ficar en les mateixes situacions que viuen cada dia per poder solucionar-les. Hui, ha sigut una jornada de conscienciació i sobretot, de reflexió per entendre que encara faltem moltes barreres que hem de superar en Moncofa. Per altra banda, volem agrair a Acudim per la seua ajuda i a la residencia Sàvia per fer especial un acte com aquest”.

  Aquest acte ha sigut la resposta a la moció que va presentar aquest grup, sol·licitant la creació d'un pla municipal de accessibilitat universal que detecte totes les barreres arquitectòniques i la despesa econòmica. Com analitzen els nacionalistes, “el pla d'accessibilitat ens donaria una solució coherent i responsable per trencar totes les barreres arquitectòniques de Moncofa en tots els nivells. Tant econòmics, urbanístics com socials”.

  La moció va ser aprovada per unanimitat pel plenari de l' Ajuntament, però encara no s'han vist els resultats.

  Subir