4 de diciembre de 2020 4/12/20

Compromís Moncofa critica la gestió a la consellera Català

Compromís Moncofa critica la gestió a la consellera Català - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Compromís Moncofa critica la gestió a la consellera Català - (foto 2)
  Compromís Moncofa critica la gestió a la consellera Català - (foto 3)
  Compromís Moncofa critica la gestió a la consellera Català - (foto 4)

  L’avançament del curs sense cap criteri pedagògic ni acord amb la comunitat educativa ha estat motivat perquè la Conselleria d’Educació volia ser la primera comunitat governada pel PP en aplicar i posar en funcionament la LOMQE sense valorar les conseqüències, les quals no han tardat en aparèixer.

  En primer lloc, el retard en l’aprovació dels decrets de funcionament ha provocat el desordre i la confusió al CEIP Avel•lí Corma en relació a horaris i la preparació per part del professorat de materials curriculars i programacions d’aula de forma precipitada. Òbviament açò va en contra de la qualitat d’ensenyament i la principal responsable és la consellera Català.

  En segon lloc, i amb l’avançament de l’inici de les classes als primers dies del mes de setembre, la manca d’unes correctes instal•lacions al centre, on cal recordar que no hi ha aire condicionat, ha creat situacions de risc pels alumnes, ja que a Moncofa els xiquets han tingut que assistir a classe amb temperatures superiors a 30º. La situació ha estat més greu si cap a les aules d’educació infantil, on ha hagut algun cas d’indisposició a causa les altes temperatures.

  Cal recordar que Llei 31/1995 de 8 de novembre de Prevenció de riscos laborals vetlla per la salut dels treballadors i és al Real Decret 486/1997 de 14 d’abril on s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat que han de complir els llocs de treball. Aquest RD disposa que a les escoles mai es deuen superar els 27º, ja que comporta un risc per la salut i un rendiment molt més baix tant pels alumnes com pel professorat.

  A Compromís Moncofa també ens pareix greu, que davant l’onada de calor soferta pels nostres alumnes, la Conselleria d’Educació no haja marcat una temperatura màxima per suspendre les classes, desentenent-se de la salut dels xiquets i per tant fem directament responsable a la Consellera Català de totes les conseqüències negatives de l’avançament del curs.

  Per altra banda no podem oblidar que Moncofa és un poble que aconsegueix gran part dels seus ingressos a la temporada estiuenca i el fet de començar abans el curs escolar ha tingut com a conseqüència molt negativa pels comerços locals que les famílies hagen tornat als seus llocs d’origen una setmana abans acurtant substancialment la temporada d’estiu i per tant repercutint negativament a l’economia local.

  Compromís és va reunir amb l'AMPA, que són els tutors dels principals afectats del municipi, per sentir les propostes i contrastar opinions per torbar solucions a la situació que pateixen els xiquets de Moncofa.

  Per tot açò plantejarem al plenari del mes que setembre que l’Ajuntament de Moncofa inste a la Conselleria d’Educació a replantejar-ne la data d’inici de les classes pels diversos problemes ocasionats a la gent de Moncofa. De la mateixa manera que resolga la problemàtica de les infraestructures educatives pendents al CEIP Avel•lí Corma, així com dotar-lo de ventiladors per climatitzar les aules, i més si persisteix amb la idea de començar el curs tan prompte. També demanarem a l’Ajuntament de Moncofa que pal•lie la nefasta gestió de la Conselleria amb la col•locació d’estors a les aules d’Educació Infantil i toldos per millorar la situació.

   1 comentario
  Lucas
  Lucas
  27/09/2014 04:09
  Els mestres y els populistes

  Lo que deben hacer los maestros es teabajar el mes de julio y preparar el curso siguiente. Siempre ha hecho calor, unos años mAás que otros; en junio también, y no ha habido muchas oces que se hayan levantado para que acabase el curso en mayo o que se instalare aire acondicionado en las aulas. Tanta demagogia por parte de los de simpre, huele fatal.¿ Por qué el ayunamiento no instala AA en las aulas; al fin y al cabo es buscar el bienestar de la población. Es mejor criticar y cargar las culpas en otros envez de conciliar vida laboral, vacacionesy familia.

  Subir