elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís inicia la campanya informativa sobre la perillositat dels vertits en la economia local

Compromís inicia la campanya informativa sobre la perillositat dels vertits en la economia local

  La problemàtica dels abocaments ha eixit a la opinió pública, mitjançant els medis televisius. Compromís porta 3 anys denunciant, demanant responsabilitats i informant a la població sobre el perill medi ambiental, sanitari i econòmic que comporta aquest abocament realitzat amb nocturnitat i al.levosia.

  La depuradora és va iniciar amb un fals finançament dels agents urbanitzadors,perquè no existia cap conveni escrit entre aquest i el consistori. Aquest fals finançament, no va ser revisat per la Conselleria ni es va comprovar el pla de viabilitat econòmica que justifica d'on es trauran els diners per construir la infraestructura.

  La falta de supervisió i dels errors institucionals del PPSOE, fan que el 80 % de l'obra l'haurà d'assumir els veïns de Moncofa.

  Les omissions burocràtiques només han afavorit l'especulació urbanística, i ara, la depuradora esta totalment paralitzada per falta de pagament i com a conseqüència, la falta de la depuració de la zona, amb els corresponents vertits de les aigües fecals al mar.

  Després de demanar un préstec,forçat mitjançant moció plenària de Compromís, com a única i insalvable solució, la documentació esta d'amunt de la taula de la Conselleria d'Hisenda sense que encara done una resposta a la urgència local.

  Com explica el regidor i portaveu nacionalista,Josep Canós: "Tots sabem qui te la culpa i hem demanat responsabilitats per activa i per passiva sense rebre cap resposta. Hem recorregut la via política i burocràtica, sense aconseguir res. Ara només ens queda la mobilització ciutadana. Per això volem conscienciar i informar que és un problema de tots, perquè els vertits ja han tancat una platja ficant en greu perill la economia i la salut de Moncofa".

  Els nacionalistes han iniciat la campanya informativa pels comerços del municipi per explicar la gravetat que comporta sobre les butxaques dels negocis i a la salut dels estiuejants si continuen vertits. Com expliquen breument: "Per una Moncofa neta!Prou vertits, depuradora ja".

  Subir