elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Canós: “El PSOE no vol buscar responsables patrimonials als empastres urbanístics”

  El darrer divendres 25, durant el plenari extraordinari, a l'hora d'aprovar el préstec de 2.812.000 euros, per reiniciar les obres de la depuradora, el GM BLOC-Compromís va presentar una esmena. Aquesta esmena no modificava en cap moment la proposta de préstec, però demanava que apareguen els informes que donaven viabilitat econòmica i el conveni que hauria d'haver firmat l'Ajuntament amb els agents urbanitzadors perquè aquests assumiren tot el cost de la construcció. Els dos punts són essencials per aclarir qui ha de pagar el 80 % de la infraestructura.

  Sinó aparegueren aquests dos documents, els nacionalistes van afegir un punt més a la seua esmena, on demanaven que l'Ajuntament busque responsabilitats patrimonials per aclarir la problemàtica econòmica en la que es troba el municipi. Davant d'aquesta proposta, el PSOE va votar en contra.

  El seu portaveu Josep Canós, afirma que “nosaltres volem buscar solucions als problemes del nostre poble i aprovant aquest préstec, ho hem demostrat. És una construcció que no deuria d'haver-se fet, estava projectada una altra depuradora més xicoteta i acord amb les necessitats reals. Però l'avarícia d'alguns polítics han fet que el poble de Moncofa estiga al 109'79 % del seu endeutament, per construir una depuradora sobredimensionada, i ara ho de pagar els habitants del municipi, quan ho hauria de pagar els diferents agents urbanitzadors com diu el conveni firmat”.

  Els nacionalistes expliquen que “el PSOE vol que tots els empastres els acabe de pagar el poble, mentre els responsable es netegen les mans i s'enriuen de tots els habitants de Moncofa. Aquest partit no vol demanar responsabilitats patrimonials, que seria el més coherent, quan han vingut certes persones a destrossar la nostra terra i ara ho hem de pagar tots. L'únic que volen és encobrir la mala gestió dels seus representants a qualsevol preu, encara que siga en contra de les butxaques de tots els veïns.”

  BLOC-Compromís esta esperant que pareguen aquest documents i la petició del préstec per reiniciar les obres de la depuradora. Sinó amenacen en prendre mesures adequades per solucionar la mala gestió dels seus antics companys de govern.

  Subir