elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Presentación del documental sobre Pep Gimeno el Botifarra

Presentación del documental sobre Pep Gimeno el Botifarra

    El passat 14 de setembre, es va presentar a l’Auditori del Centre Cultural de Massamagrell el documental Pep Gimeno "Botifarra". El cant de les arrels. Es tracta d’un treball dirigit per Albert Montón, que ha comptat amb la col.laboració d’Òptim TV, TV3 i el Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València (TAU).

    El documental traça un recorregut d’entrevistes de Pep Gimeno, a tall d’homenatge, a alguns dels cantaors i cantaores de l’estil tradicional valencià que en el seu moment van influir en la seua formació musical i estètica, completament autodidàctica, ja que Pep els visita en els seus pobles i llogarets per a demostrar-los el seu reconeixement. Més que el protagonista, Pep Gimeno és el conductor del documental i dóna a conéixer al públic el treball d’aquells cantaors que en les festes i revetles que s’organitzaven pels pobles duien un poc de felicitat a la gent amb les seues cançons. El Botifarra els cedix la veu no sols per a fer recordar aquella època, sinó perquè tornen a cantar algunes cançons ells mateixos, o, com que molts ja han desaparegut, els seus fills i les persones que queden vives que els van acompanyar. D’esta manera, el document aconseguix transmetre una càrrega emotiva a l’espectador.

    L’acte estava organitzat pel grup Compromís per Massamagrell i s’engloba en una sèrie d’actuacions i presentacions que la coalició porta a terme periòdicament a la localitat, que s’ha consolidat i convertit en tot un referent.

    Subir