elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Amb motiu de la celebració de la “Festa del Maig”

L’Associació Cultural Folklòrica de Massamagrell va congregar centenars de persones el 18, 19 i 20 de maig

L’Associació Cultural Folklòrica de Massamagrell va congregar centenars de persones el 18, 19 i 20 de maig

    El Maig és una festa d’origen ancestral d’exaltació de la primavera i adoració de la terra. En temps dels romans va passar a ser una festa d’adoració de la deessa Maia, i posteriorment el cristianisme la va transformar en moment d’adoració a la Verge Maria. Així, en l’actualitat el mes de maig és el de les flors, de l’esclat de la primavera, de la Mare de Déu, i com no, de les dones.

    És per això que Massadansa es va proposar fa un temps retornar aquesta festa a Massamagrell en un context actual. Per aquest motiu l’associació va organitzar per primera vegada un cap de setmana ple d’activitats relacionades amb diferents àmbits del folklore popular valencià, des de la música i la dansa tradicional, fins la indumentària i els costums, manifestacions que segons el grup configuren la manera de ser dels valencians.

    El cap de setmana intens va començar el divendres amb la presentació del llibre “L’home al segle XVIII” de Salvador Mercado i el grup de danses Alimara de València. Tot seguit es va inaugurar una exposició d’Indumentària a la Casa de la Cultura de Massamagrell que es va poder visitar durant dos dies. La festa va continuar el dissabte amb una mostra de Ball Folklòric Valencià i amb el “maios” a la nit. El diumenge es va celebrar el I Aplec de Ball de Carrer en què van participar el Grup de Balls Populars de la Vall de Tavernes de la Valldigna, El Millars de Castelló de la Plana, el Grup de Danses Carrascal d’Alcoi i l’organitzador de l’event, Massadansa. El fi de festa es va ser el Ball de Plaça de Massamagrell, que va estar obert i va convidar a ballar a tota la gent que va voler.

    Subir