elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La tradicional Cavalcada de la Ceràmica torna un any més

  Manises es prepara un any més per a la seua espectacular i històrica Cavalcada de la Ceràmica, organitzada per la Clavaria de les Santes Escudelleres Justa i Rufina, patrones dels ceramistes i de la ciutat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manises.

  Es té constància que la Cavalcada va començar a celebrar-se a principis de 1900, marcada en el calendari el 19 de juliol, dia de Santa Justa i Rufina. Amb el pas dels anys la Cavalcada es va traslladar a la vespra de la festivitat de ‘Les Santes’, convertint-se així en l'acte central de les festes patronals.

  Una tradició centenària que ha experimentat notables canvis amb el pas del temps. De les carrosses tirades per cavalls s'ha passat als remolcs arrossegats per tractors. A més, enguany les carrosses s'han modernitzat i presentaran un aspecte renovat i més actual. També han canviat en grandària les peces de ceràmica que es van regalant a residents i visitants durant el recorregut, encara que la ‘Escuraeta’ es manté.

  Per a la cavalcada d'enguany, els clavaris disposen d'entre 30.000 i 40.000 peces que repartiran des de vuit tractors. Com sempre, el plat commemoratiu de ‘els Santes’ amb la imatge i la data de l'any de la festa serà el més cobejat, juntament amb la ‘Escueraeta’.

  La Cavalcada de la Ceràmica arrancarà el dia 18 a partir de les 19 hores, des de la Plaça de la Llenya, passant pel carrer Molí de la Llum, Masia la Cova, Major i Avinguda Blasco Ibáñez.

  A més, durant el cap de setmana del 16 i 17 de juliol tindrà lloc a Manises, concretament al llarg de l'Avinguda Blasco Ibáñez la Festa de la Ceràmica en la qual participaran més de 100 artesans i voluntaris que mostraran el procés d'elaboració i realitzaran en viu l'exhibició de diferents tècniques ceràmiques. També se celebrarà la V edició del concurs de All i Oli i moltes més activitats acompanyades de música i alegria.

  Subir