elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Presentació de les noves donacions ceràmiques del Museu de Ceràmica de Manises

  Este divendres 6 de maig a les 19h, al vestíbul del Museu de Ceràmica de Manises es presentarà al públic les donacions ceràmiques ingressades en el Museu durant l'any 2015.

  D'una banda hi ha una donació de 95 publicacions relaciones amb la producció de ceràmica, matèria prima i la seua aplicació, procedents de la col·lecció particular del Sr. Vicente Burgos Suay.

  També una donació d'un text escrit (conte) per Susana Montaner, que fa referència a l'estructura i activitats d'una fàbrica de ceràmica dels anys 70. Aquest escrit, està redactat per a les filles de l'autora, amb la intenció de que pogueren conéixer com era la fàbrica propietat de la seua família. L'autora, ho dóna per a la seua divulgació en cas que siga considerat d'interés el seu contingut.

  Una altra donació de 150 peces de terrisseria, procedent de la col·lecció particular del Sr. Josep Pérez Camps i una donació de 4 plats, 1 escultura de porcellana i 3 taulells commemoratius, donades per José Mª, Pilar, Antonio i Josefina Catalá Carpintero, fills i hereus de Sr. José Mª Catalá Gimeno.

  Les donacions queden completades amb una donació de Vicente i Mª José Gimeno Peris d'un plat de reflex metàl·lic daurat. La particularitat del qual és la de mantenir adherit al vidriat les restes del pigment usat per a la seua decoració en la meitat del mateix. La permanència de resta de pigment, és l'habitual en peces recentment eixides del forn, però en cap cas es mantenen durant tants anys sobre la superfície, ja que és eliminat immediatament després de ser tretes les peces del forn. Per aquesta particularitat de poder observar aquesta fase del procés, és pel que ha sigut donada la peça al MCM.

  L'ingrés d'obres per donació en un museu, és una de les formes més altruistes de col·laborar en el creixement dels seus fons, per açò el Museu de Ceràmica de Manises, agraeix la generositat dels donants i les seues famílies, perquè el seu gest resulta essencial per a completar les col·leccions de d'institució.

  Cal destacar que la donació d'un objecte per voluntat del propietari a una institució de forma permanent s'efectua baix unes condicions plasmades en un document (Acta de Donació), que signen el donant i el responsable en la gestió de la institució a la que s'entrega, l'obra donada quedarà custodiada per aquesta en els termes que proposa la mateixa baix l'aprovació del donant.

  Subir