elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els Premis Solstici de Literatura Jove ja tenen guanyadors en la seua edició de 2013

Els Premis Solstici de Literatura Jove ja tenen guanyadors en la seua edició de 2013 - (foto 1)
  • Uns guardons que suposen un recolzament als joves, a la cultura i al valencià

El Claustre de la Casa de Cultura i Joventut va acollir en la vesprada d’ahir dijous 27 de juny l’acte de lliurament dels Premis Solstici de Literatura Jove 2013. Estos guardons, convocats per L’Ajuntament de Manises, mitjançat la seua regidoria de Cultura, i que enguany arriben a la seua vint-i-huitena edició, tenen com a objectiu fomentar la literatura en valencià en les modalitats de poesia, narrativa curta i còmic, entre els jóvens amb edats compreses entre els 13 i 30 anys. La primera tinent d’alcalde, Maribel Miquel, i la regidora de Cultura, Rosa Mª Pérez, lliuraren els premis als guanyadors en les diferents modalitats i categories.

Abans de lliurar els premis, la primera tinent alcalde a Manises, Maribel Miquel, va dirigir unes paraules a tots els presents. “Hem celebrat hui una nova edició dels Premis Solstici, uns premis que convoca l’Ajuntament de Manises, des de la seua Regidoria de Cultura, per a fomentar la creació literària entre els més joves. Una creació literària feta en valencià, en la nostra llengua, per conèixer-la millor i potenciar-la tot allò possible en la nostra vida quotidiana i, amb este certamen, en les disciplines literàries de poesia, cómic i narrativa. Des d’ací, felicite a tots els premiats pel talent i la creativitat que han demostrat en les seues obres i agraïsc la participació de la resta de persones en este concurs fent possible que continúe sent un dels certamens més importants de tota la província de València. Des de l’Ajuntament continuem mostrant el nostre recolzament als joves, a la cultura i al valencià. I ho fem amb estos premis i amb altres que convoquem al llarg de l’any, com les bienals de pintura i de fotografia, entre d’ altres”.

En categoria D per a jóvens que cursen Primer o Segon d’ESO, el primer premi de poesia ha sigut per a Miquel Aliaga, del col·legi El Carmen, per “A ma mare”, mentres que el segon ha sigut per a Gemma Torres, també del mateix centre, per “La mar”. En narrativa, el treball guanyador ha sigut “Amor sense paraules”, d’Esther Palacios, del col·legi El Carmen, i el segon, per a “Relíquies”, de Beatriz Malagón, del Patronat Sagrada Familia. En còmic ha guanyat “L’amor perdurarà”, també de Beatriz Malagón, quedant segona Mª Mar López amb “Super Jove-adolescent jo”.

En categoria C, per a estudiants de Tercer i Quart d’ESO, els premis de poesia i còmic han quedat deserts i en narrativa només s’ha atorgat el primer premi, que ha sigut per al treball “La vida amb Hugo”, d’Elisa Díez, del col.legi Sagrada Familia.

Pel que fa a categoria B, per a jóvens entre 17 i 21 anys residents a la Comunitat Valenciana, el segon premi de poesia ha sigut per a Natalia Ferrer, de Manises, per “Passat de records, present de sentiments”, quedant desert el primer premi. En narrativa, el primer premi ha sigut per a Marcos Morales, de Ribar-roja del Turia, per “La llengua dels Déus (mai miraràs uns ulls què et miren)”, mentre que en el segon ha repetit Natalia Ferrer amb “Somnis de màgia i sucre”. En còmic només ha hagut un primer premi per l’obra “Comicumental: paneroles”, de Juan José Tarín, de Manises.

Per últim, en categoria A, per a jóvens entre 22 i 30 anys, també residents a la Comunitat, la modalitat de poesia ha quedat deserta. En narrativa ha guanyat el treball “Estat del benestar” d’Adrià Perelló, d’Aldaia, i ha quedat segona Teresa Montilla, de Manises, per “A+B”. Ja en còmic, Ana Maria Ferriol, de Manises, ha guanyat amb “De carn i ferro”. “Coloms, coloms”, de Francisco José Peiró, també de Manises, ha quedat segon.

Els premis van, des dels 400 euros del primer premi en categoria A, fins a un lot de llibres valorat en 60 euros, per al segon premi de categoria D.

Subir