elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'equip de govern de Manises tanca l'Escoleta Infantil “Aiguamanil” per excés de vacants

  L'Ajuntament de Manises ha pres la decisió de tancar una de les cinc escoletes municipals que té la ciutat de Manises per la falta d'alumnat que complete l'oferta i per tant, l'escola Infantil municipal Aiguamanil no obrirà les seues portes el pròxim curs.

  Els 28 alumnes entre 0 i 3 anys que estaven en aquest centre seran reubicats a altres escoles municipals. La totalitat dels alumnes continuaran la seua escolarització, junt amb els mateixos companys i educadores, a l'escola infantil Gesmil, situada a uns aproximadament 300 m de l'escola Aiguamanil.

  Pilar Molina, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Manises ha explicat que el motiu principal de tancar és la falta d'alumnat previst per al proper curs escolar 2016/2017. A més, ha afegit que «cap xiquet de Manises es quedarà sense plaça ja que la resta d'escoles infantils tenen places suficients per a cobrir les necessitats actuals de la ciutat».

  Segons les dades presentades des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Manises, per al proper curs estava previst que es cobriren només 28 de les 73 places ofertades en aquesta escola, això suposa tindre un 38,30% d'ocupació, és a dir, no arribarien ni a cobrir-se la mitat de les places ofertades en Aiguamanil. A més,
  la causa d'aquesta baixada cal buscar-la en el descens acusat de la natalitat i en la disminució del nombre d'emigrants.

  Durant els últims anys tant la natalitat com la tendència de les matriculacions en aquesta escola ha sigut descendent, les dades ho reflexen ja que durant el passat curs escolar només hi havia un 50,6% de matriculacions mentres que enguany ha baixat fins al 38,30%.

  Quant al personal educatiu del centre, en l'actualitat són sis les educadores que hi treballen i les quals estaran reubicades a altres escoles infantils de manera que els principals beneficiats seran els xiquets i les xiquetes i com a conseqüència es millora substancialment l'educació.

  En un futur, si la tendència de la natalitat canviarà en sentit ascendent, es tornaria a obrir de nou i sense cap dilació l'escola infantil Aiguamanil. De fet, fa uns anys, el Partit Popular ja va decidir tancar la mateixa escola infantil del municipi durant un any pel mateix motiu de descens de natalitat.

  A més, segons paraules de la regidora «es tracta d'una decisió responsable quant a la gestió del pressupost municipal i amb aquest reajust el benefici educatiu és més alt».

  La setmana passada es va realitzar una reunió amb els pares i les mares dels alumnes del centre on els es va explicar la situació en què es trobava l'escola i les solucions que s'oferien per als seus fills i filles remarcant que l'educació és una prioritat de l'actual equip de govern.

  Subir