elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

I Lan Party a les Alqueries

I Lan Party a les Alqueries
  MÁS FOTOS
  I Lan Party a les Alqueries - (foto 2)
  I Lan Party a les Alqueries - (foto 3)
  I Lan Party a les Alqueries - (foto 4)
  I Lan Party a les Alqueries - (foto 5)
  I Lan Party a les Alqueries - (foto 6)

  Este cap de setmana s'ha celebrat en el Casal Jove la Primera Lan Party de les Alqueries, organitzada per l'associació Hacker Space Castelló, ubicada en la Universitat Jaume I (UJI), en col·laboració amb l'associació Casal SOS de les Alqueries.

  Una Lan Party és, com indica la wikipedia: "un esdeveniment que reunix a un grup de persones amb els seus ordinadors per a jugar, compartir i intercanviar informació, a més de poder arribar a conéixer gent, fer amics i aprendre d'altres persones sobre tecnologia de la informació i les comunicacions (TIC)". https://és.wikipedia.Org/wiki/LAN_party

  A l'esdeveniment han assistit, entre participants i visitants, unes 70 persones, jóvens del poble i contornada, membres de diverses associacions universitàries i veïns.

  -"Estem molt contents amb la participació que hi ha hagut"- comenta Iván Diago, soci d'Hacker Space Cs i un dels organitzadors- "Esta lan party està orientada principalment a jocs LAN a causa de la poca velocitat disponible, que hem controlat amb un firewall perquè no es pogueren usar programes tipus emule, bittorrent, etc"

  Han sigut dos dies ininterromputs, des de les deu del matí del dissabte 14 a les set de la vesprada del diumenge 15 de novembre amb activitats relacionades amb el món de les TIC. El dissabte al matí van participar les xiquetes i els xiquets de Sabadacasal, amb jocs adaptats. A la vesprada del dissabte es va poder jugar a Counter Strike, Armagetron Advancee, Warcraft 3 o War Thunder, entre altres.

  Francisco Sayas, president d'Hackerspace Castelló, va parlar sobre el programari i maquinari lliure. Joan Estruch, també d'esta associació, va presentar el seu treball amb drones i va comentar les fases, problemes i solucions a l'hora de construir un dron.

  A més es va comptar amb la presència de dos membres de l'equip de motostudent de la UJI que estan portant avant un projecte de desenrotllament d'una moto elèctrica des de zero. El diumenge va ser un dia més tranquil, després d'una nit de jocs. Durant l'esdeveniment, el grup de "Café Odine" va oferir menjars als participants.

  -"S'ha habilitat una zona independent perquè la gent poguera descansar"- ens comenta Juanjo Castillo, membre de Casal SOS de les Alqueries "i s'han tingut molt en compte els criteris de seguretat per a este tipus d'esdeveniments. Estem molt satisfets de la marxa de l'esdeveniment, que ha transcorregut amb total normalitat. Volem agrair als participants la seua assistència i vos esperem a tots l'any que ve".

   

  Subir