30 de septiembre de 2020 30/9/20

El Casal Jove oferta les seves activitats per al primer trimestre del curs

  El Casal Jove de les Alqueries oferix una sèrie d'activitats i tallers de forma periòdica per a xiquetes, xiquets i jóvens, a més de les activitats puntuals que la pròpia joventut del centre va programant al llarg del curs (com eixides, festes, activitats culturals, etc. ) L’activitat Sabadacasal, per a xiquetes i xiquets de primària; els tallers del Centre Juvenil, per a jóvens d’entre 12 i 18 anys; i les activitats per a majors de 18 anys començaràn al Casal la setmana del 14 al 19 d’octubre, després de Festes.

  Activitats per a infants
  El 19 d'octubre comença Sabadacasal, el projecte educatiu en el Temps Lliure per a xiquetes i xiquets d'entre sis i dotze anys d'edat. Sabadacasal oferix durant els dissabtes del curs, de 11.30 a 13.30 hores, activitats, tallers, eixides, jocs i dinàmiques. Es busca una convivència basada en el respecte, la conscienciació, l’autonomia i la participació activa de les xiquetes i xiquets en la nostra societat per a conseguir un món millor. La matrícula està oberta fins el divendres 4 d’octubre i es pot formalitzar al Casal Jove per les vesprades.

  A més, l’equip de monitors i monitores de Sabadacasal ha organitzat dos activitats per a festes: una disc-mòbil light el 4 d’octubre a les sis i un campionat de futbolí el dissabte 5 d’octubre a les 11 del matí, pensades per a les xiquetes i xiquets de quart, cinqué i sisé de primària.

  Activitats per a jóvens
  Dins del Centre Juvenil S'oferixen diversos tallers de matrícula gratuïta per a jóvens entre 12 a 18 anys, a més de la programació especial de cap de setmana a càrrec de l'associació Casal SOS. El Període d'inscripció és des del 27 de setembre fins el 11 d'octubre, I els tallers començaran el 14, 15 i 16 d'octubre respectivament.

  Els tallers, proposats i triats per la gent jove del Casal, són:

  Playworld, els dilluns; R3, els dimarts; i Desestressa't, els dimecres. Tots ells en horari de vesprada, de cinc a sis i mitja, encara que els horaris poden sofrir xicotetes modificacions segon la demanda.

  Tots estos tallers i activitats han sigut proposats pels grups d'adolescents que participen en el Casal.

  Playworld:
  Una volta al món a través dels jocs: de taula, del carrer i altres tipus de jocs, acompanyats de tallers en què els participants hauran d'elaborar, en molts casos, els materials que més tard utilitzarem per a jugar.

  A través del patrimoni lúdic ens aproximarem a les diverses cultures i valors, a altres formes de pensar i actuar. Amb els jocs de taula adquirirem diferents capacitats com la concentració, l'estratègia, el càlcul, la creativitat... i amb els jocs de carrer desenrotllarem les nostres capacitats motrius, cognitives i afectives, així com el comportament moral i social. Amb la construcció dels nostres propis jocs de taula, reflexionarem sobre la nostra societat de consum i sobre la importància de les tres R.

  R3:
  El taller més ecològic per a sensibilitzar sobre la reducció, reutilització i reciclatge dels nostres residus domèstics i sobre hàbits de consum responsable.

  Reciclant a casa, reciclatge d'ordinadors, manualitats de reciclatge, l'empremta ecològica, paper reciclat, compost, bescanvi...

  Un espai per a reflexionar sobre el model de consum actual des de la perspectiva de les sostenibilitat social i ambiental, fomentant una mirada crítica davant del consumisme i presentant alternatives de consum responsable.

  Desestressa’t:
  Els estudis, les amistats, la família, els problemes sentimentals... ser jove no és fàcil.

  Amb este taller pretenem alliberar l'estrés, les pors, l'ansietat o les emocions negatives a través de tècniques de relaxació, estirades, jocs de distensió i temps per a l'escolta. D'esta manera, millorarem la nostra capacitat de concentració i les nostres relacions (familiars, d'amistat, etc) seran més càlides i obertes.

  Caps de setmana y “Casal SOS”
  Els divendres, a més de la reunió setmanal de l'associació juvenil Casal SOS, es farà una activitat lúdica oberta a tota la gent jove, compartint el que més haja agradat de cada taller.

  Els dissabtes, de cinc a set, l'Associació Juvenil Casal SOS organitza tallers de cuina i de creació artística. Per a apuntar-se, només cal passar pel Casal Jove i contactar amb elles i ells.

  A més, Casal SOS està organitzant la seua III Festa de “Nit de difunts” que se celebrarà al voltant de l'un de novembre. També col·labora en l'elaboració d'una programació especial per a alguns dels Dies Internacionals establits per l'ONU, com el de la no-violència (2 d'octubre), el dia per a la Tolerància (16 de novembre), el de l'eliminació de la violència contra la Dona (25 de novembre, que se celebrarà eixe cap de setmana), o el dels Drets Humans (10 de desembre).

  Per a majors de setze anys
  Els dijous del curs es reserven per a crear un espai de participació entre la joventut del poble. Busquem gent major de setze anys amb consciència crítica i compromesa que vullga implicar-se per a millorar el seu entorn. Gent jove amb iniciativa que vullga reflexionar i treballar per un projecte de Casal i de poble que tinga en compte les seues necessitats.

  Dins del programa de participació es fomenta el voluntariat. En l'actualitat tenim quatre persones voluntàries implicades en el projecte de Sabadacasal i es preveu la posada en marxa d'un nou projecte de classes de repàs per a xiquetes i xiquets de primària durant la setmana també portat a terme per gent voluntària.

  Per un altre costat, La Agència d'Ocupació i Desenrotllament Local de Les Alqueries, en col·laboració amb el Punt d'Informació Juvenil, oferirà els dies 11 i 12 de novembre, de 19 a 21 hores, un taller d'orientació laboral per a jóvens que servirà de punt d'arrancada de noves propostes en relació amb l'ocupació juvenil.

   3 comentarios
  Viciana
  Viciana
  02/10/2013 12:10
  Sin problema

  Si tú lo haces con la mejor voluntad, haces lo que te han enseñado... pero mal. Se agradece tu respuesta, pero no creo que estemos tan oprimidos como para seguir reividincando estas diferencias. Si lo piensas bien, esto es como que se nos toma por tontos y no entendemos que si no se nos aclara que en el grupo eran niños y niñas, no seremos capaces de verlo por nosotros mismos. Saludos.

  Subir