11 de abril de 2021 11/4/21

Joves d’Esquerra Unida critiquen "la falta de participació de les entitats juvenils" a la Setmana de la Joventut

Joves d’Esquerra Unida critiquen "la falta de participació de les entitats juvenils" a la Setmana de la Joventut - (foto 1)

  Joves d’Esquerra Unida de la Vall d’Uixó, en referència a la II Setmana de la Joventut, denuncien que “per segon any consecutiu, sembla ser que l’única finalitat de la mateixa siga tenir entretinguts als joves, donar-los una setmana per jugar i per passar-se-ho bé”, ha afirmat Mario Llorente.

  “Nosaltres creiem que per part de l’Ajuntament s’hauria d’haver anat més enllà i haver oferit un programa molt més ambiciós a nivell cultural i participatiu que comptara amb l’opinió de les diferentes entitats juvenils del poble de la Vall”.

  “Per una altra part, critiquem que la setmana de la joventut s’ha convertit en una mena de programa d’activitats que estan destinades, sembla clar, a satisfer les necessitats d’algunes empreses privades del poble, fent el PP una vegada més una política basada en el clientelisme, no siga que ara que s’apropen les eleccions, se’ls escape algun que altre vot”.

  “Al programa es pot entreveure la gran hipocresia del PP, a la qual ja ens té acostumats, que oferix una conferència sobre “Cómo elegir la profesión de tu vida”, quan milers i milers de joves, preparats, qualificats i amb estudis, han de marxar del país forçadament a causa de les polítiques laborals aplicades per part del PP. Una burla als molts joves de la Vall que estan exiliats econòmicament a l’estranger.

  També tenen la poca vergonya d’oferir un taller de “Tècniques de búsqueda d’ocupació” quan el país que (mal) governen presenta un 57,7% d’atur juvenil segons l’oficina europea d’estadística el que fa que siga l’Estat líder en atur juvenil de la Unió Europea. Els participants aprendran tècniques de recerca sí, però no trobaran un treball, que és el més important”.

  “Des dels Joves d’Esquerra Unida de La Vall, lamentem que una vegada més el PP de la Vall no compte, ni dialogue, ni consulte amb els joves per a planificar activitats que són per als joves, però reconeixem que demanar-li això al PP de la Vall és ser molt agossarat, perquè ells no creuen en el diàleg, i molt menys en la participació ciutadana, tan fonamental i imprescindible si volem viure en un país democràtic i socialment organitzat. Els mateixos que ens critiquen les reunions que fem als barris, com van a seure’s a dialogar amb els joves?”.

  Per finalitzar, Llorente ha remarcat que “creiem necessari la recuperació del Consell de la Joventut. El poble de la Vall ha de tenir un espai de diàleg, de participació juvenil, on els joves i les joves d’este poble puguen fer propostes, idees i ser escoltats per tal de saber quin tipus d’activitats i accions volen realitzar. I des d’Esquerra Unida de la Vall treballarem per defensar els interessos de les joves i els joves vallers, que la seua veu siga escoltada en les institucions, i tinga influència en les polítiques que s’impulsen”.

  Subir