elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La coordinadora Marga Sanz i la diputada Marina Albiol visiten la Vall d’Uixó per parlar dels CIS i d’impagament d’ajudes a l’habitatge

La coordinadora Marga Sanz i la diputada Marina Albiol visiten la Vall d’Uixó per parlar dels CIS i d’impagament d’ajudes a l’habitatge

  La coordinadora d’EUPV i síndica del grup parlamentari d’Esquerra Unida, ha volgut referir-se a les intencions de la Conselleria d’Educació de cedir terrenys de propietat pública a empreses privades per a la construcció de centres educatius mal anomenats Centres d’Iniciativa Social. “Català va informar que el primer CIS es construiria a la Vall d’Uixó, l’experiment comença ací”, i afegeix, “que a partit d’ara la construcció d’un centre educatiu vindrà donada pels interessos del sector privat i del benefici que puga extraure, i no per criteris socials basats en el dret a l’accés universal a l’educació” .

  “La gestió per part del sector privat dels CIS per 75 anys com pretén el govern és regalar sòl públic per a què empreses guanyen diners amb el que és un dret”, assegura la síndica d’EUPV, “tot això, acompanyat de continus atacs per part del PP a l’escola pública, amb retallades i massificació en les aules. Aquesta situació ha portat a tot un seguit de mobilitzacions de protesta per part del sector educatiu arreu de tot el nostre país”.

  Sanz considera que aquesta fórmula amaga un clar plantejament ideològic que amaga un progressiu desmantellament de l’educació pública en favor de l’educació privada-concertada. “Estem davant dels pla mestre del Partit Popular per privatitzar l’educació al País Valencià, i a Castelló, el primer lloc escollit per a portar-ho a terme és la Vall d’Uixó”.

  Per la seua part, la diputada autonòmica, Marina Albiol, ha volgut ressaltar el recolzament de la seua formació política cap els afectats pels impagaments per les ajudes a l’habitatge. “Una situació tremendament injusta que afecta 50000 persones a tot el País Valencià, que s’han vist literalment estafats per l’administració autonòmica i que a la Vall d’Uixó ha cristal·litzat en la constitució d’una plataforma”.

  El grup parlamentari d’EUPV ha registrat una proposició no de llei instant a Les Corts per a què des de la cambra autonòmica s'exigisca al Consell el pagament de les ajudes a l'habitatge, a més d’interpel·lar a la consellera directament per la presa de pèl que ha significat aquest engany massiu i immoral.

  La parlamentària d’Esquerra Unida reclama a la Conselleria d’Habitatge, que reconega el deute que el Consell manté amb els afectats i afectades, que el govern pacte un calendari real i seriós de pagaments, i que aquests pagaments es realitzen en ordre de sol·licitud, començant per les més antigues. “Darrere dels números, existeixen famílies en una situació molt difícil que han estat enganyades pel seu propi govern. Estem davant d’una gran injustícia”.

  Subir