27 de noviembre de 2020 27/11/20

Compromís per la Vall qualifica d’insuficient i tardana les accions contra els escarabats

    Durant el ple del 4 de setembre, corresponent al mes d’agost, Compromís per la Vall va preguntar a l’equip de govern sobre les actuacions relacionades amb la lluita contra les plagues d’escarabats, rates i puces detectades a l’àrea del Polígon 3 i l’Àrea 6. La coalició va presentar una proposta a principis de juny per tal que s’actuara amb prevenció en aquest tema, a causa de la brutícia acumulada en solars de la zona i els precedents d’anys anteriors.

    El consistori dirigit per Òscar Clavell va anunciar una actuació en ple mes de juliol. Per a Jordi Julià, portaveu de Compromís, aquesta actuació va arribar tard, a meitat d’estiu, quan la plaga ja era difícilment controlable. “Si s’ha fet alguna cosa en aquest sentit, és clar que no ha sigut suficient”, va dir en el transcurs del ple. “Parlem d’una zona de la Vall d’Uixó que paga un IBI com si visquera a Notting Hill, però té els problemes de la Granja de Pepito”.

    Compromís ha demanat una còpia de l’informe de les actuacions realitzades. El mateix alcalde va reconéixer que la fumigació no ha estat efectiva i ha aconseguit la promesa que, estiga qui estiga en el consistori l’any pròxim, la desinfecció s’haurà de realitzar durant les etapes inicials de l’estiu.

    De la mateixa manera, Compromís ha volgut recordar altres punts de la proposta de condicionament del Polígon 3 que va presentar al juny. Per exemple, la posada en marxa d’una campanya de conscienciació per evitar que els excrements de gos s’acumulen al carrer. “No és qüestió d’augmentar les multes amb afany recaptatori ni de muntar un pipican aïllat.. Volem una campanya propagandística efectiva, punts de recollida d’excrements amb bosses de plàstic i una campanya en centres escolars per prendre consciència del problema”.

    Subir