27 de febrero de 2021 27/2/21

Una vegada més les Falles de Gandia demostren tot el seu potencial a la Calvacada Major de 2015

  Centenars de persones isqueren al carrer per gaudir del treball de les 23 comissions. Espectaculars comparses i carrosses acompanyades d'una gran crítica que se centrava en les pròximes eleccions.
  Els comicis que celebraren en acabar falles tant a la Federació com als governs, centraren la crítica, la ironia i la sàtira de totes falles. Cadascuna de les comissions, des d'una òptica i perspectiva diferent, va criticar els partits polítics que ara comencen a apropar-se al ciutadà per aconseguir el seu vot. El parc aquàtic, el parc Sant Pere, els pressupostos, la rotonda de l'entrada de Gandia i molts projectes més foren el centre de totes les crítiques, acompanyades com sempre per la crisi econòmica i les retallades que encara pateix la societat i, per descomptat, les falles.

  Amb molt d'humor els fallers isqueren al carrer per fer-se sentir, i sobretot, per lluir les espectaculars disfresses, comparses i carrosses que tants mesos de feina porten al darrere. Els delegats de cavalcades, emocionats, veien com el seu treball i el de tots els fallers que tantes hores han invertit, omplien els carrers del centre de la ciutat i deixaven bocabadats a tots els veïns que s'acostaren per veure la imaginació que els fallers són capaços de mostrar en els seus vestits.

  A més, el temps va acompanyar la jornada, els fallers pogueren desfilar sense cap problema i el públic va poder eixir al carrer per passar tota la vesprada acompanyant a les falles i sobretot va poder acompanyar a la Cort d'Honor i a la Fallera Major de Gandia, Maria Bernabeu Mascarell. Maria va gaudir de l'estima del públic que la rebia amb aplaudiments i boniques paraules que ella contestava saludant amb un gran somriure.

  Al final de la cavalcada, la seua comissió, Falla Plaça Prado, que enguany ocupa el número vint-i-tres, la va esperar per rebre la seua Fallera Major tal com es mereixia, amb un fort aplaudiment i moltes abraçades. D'aquesta manera, Maria culminava una de les desfilades més importants per a una Fallera Major.

  Subir