elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La revista de la Unesco s’interessa per les Falles de Gandia, la Cova del Parpalló i els Borja

La revista de la Unesco s’interessa per les Falles de Gandia, la Cova del Parpalló i els Borja

    La Unesco, mitjançant la seua revista oficial 'World Heritage', s'ha interessat per les Falles de Gandia, el Museu Faller, la Cova del Parpalló i els Borja com a valors patrimonials, culturals i històrics de la capital de la Safor. Representants d'aquesta publicació es van reunir amb l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que es va celebrar fa uns dies a Madrid amb la finalitat d'aconseguir informació al voltant d'estos elements. "La Unesco vol treballar amb Gandia tres productes molt definits i identitaris: el reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat recent de les Falles i la seua presència a Gandia, destacant el Museu Faller; la Cova del Parpalló, també Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, definida per ells com la Capella Sixtina del Paleolític. I per últim, els Borja. Per tant podem treballar en companyia de la Unesco la difusió de tots ells", ha assegurat Morant. La revista es publica en espanyol, anglés i francés, en paper i on line. En la seua versió digital compta amb més de 300.000 descàrregues, "el que suposaria una magnífica oportunitat per a la promoció de Gandia". La màxima autoritat municipal ha afegit que este model cultural marca diferència amb els models turístics amb els quals es presentava l'anterior govern de Gandia a la fira de turisme.

    L'alcaldessa ha informat al voltant d'aquesta qüestió este matí en una roda de premsa, en la qual ha fet un resum de la intensa activitat de Gandia en Fitur i ha comentat que l'edició d'enguany ha sigut "de les millors". Morant i els tècnics de Turisme s'han reunit amb al voltant de 30 touroperadors, bloggers, agències de viatge i professionals del sector, i s'han tancat accions concretes. Per exemple, s'ha posat data a reunions. Amb representants de la Spain Convention Boureau, l'encontre es produirà en febrer, per a impulsar el turisme de congressos, i amb el consultor gastronòmic Iñaki Gaztelumendi, en març. L'expert i el seu equip es van oferir per a col·laborar amb la ciutat, a través d'un Pla Director de Gastronomia, amb la implicació de l'Ajuntament de Gandia i el sector hostaler, i també de l'Agència Valenciana de Turisme. L'objectiu és marcar estratègies conjuntes concretes per a preparar fires, esdeveniments i promocionar els plats típics de la ciutat. "Amb tot això, a partir d'ara, s'aniran veient resultats de tot allò que hem programat a Fitur, perquè nosaltres no anem a Fitur a vendre fum, sinó a treballar pel turisme de la nostra ciutat", ha declarat l'alcaldessa.

    Valoració "molt positiva"

    La valoració de Gandia en Fitur és "molt positiva". "Hem anat a Fitur en companyia del sector per a presentar el nostre model de turisme de sol i platja, familiar, esportiu i cultural, però també a recollir premis per la gestió ben feta". Gandia ha venut a Fitur que és una ciutat turística els 365 dies de l'any i s'ha incidit en dos pilars: Gandia és cultura i Gandia és qualitat.

    -Gandia és cultura: Gandia Literària. L'Ajuntament de Gandia i la Diputació de València volen recuperar els clàssics Ausiàs March, Joanot Martorell i Roís de Corella, amb la finalitat de crear producte turístic.
    -La Ruta dels Borja. L'Agència Valenciana de Turisme promou una ruta sobre la família valenciana més universal, que inclou la capital de la Safor, Xàtiva, València Alfauir i Simat, entre d'altres.
    "Hem treballat cultura en sintonia amb altres administracions, com ara, la Generalitat Valenciana i la Diputació. Gandia està sota la marca València, la gran marca turística de la Mediterrània. Estar lligats a ella des del punt de vista cultural és molt important. El fet que des de la marca València s'estiga referenciant els Borja o els Clàssics ens dóna moltes oportunitats", ha comentat l'alcaldessa.

    Morant ha remarcat que amb totes estes activitats promocionals treballades amb l'Agència Valenciana de Turisme i amb altres municipis valencians es busca la rendibilitat i la sostenibilitat del sector turístic a través de la qualitat, a més de la desestacionalització.

    Gandia és qualitat

    a) La Secretaria d'Estat de Turisme, dependent del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, ha premiat a Gandia per treballar la qualitat turística del destí. El reconeixement s'ha produït, després d'aprovar distingir 29 establiments i serveis de la ciutat amb el segell SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions). Van donar a Gandia un diploma acreditatiu, per ser una ciutat Sicted novell. "Gandia ha encetat el treball per a caminar dins de la qualitat turística. A Gandia farem una gala en la qual desvelarem quins han sigut estos 29 establiments, que seran els líders en Gandia per a treballar la qualitat turística en destí. La nostra intenció és sumar moltíssims més perquè Gandia siga una referència en turisme de qualitat".

    b) L'Oficina de Turisme de Gandia i la platja Nord han renovat el segell 'Q' de qualitat. Morant va assistir a l'acte d'entrega dels segells, que es va celebrar al Palau de Cristall de Cibeles.
    c) Quatre hotels RH de la platja de Gandia (Bayrén, Bayrén Parc, Gijón i Riviera) han rebut el premi ISO 'Huella de Carbono', un distintiu que premia la sostenibilitat. "Per a nosaltres és un orgull que els nostres hotels siguen tan responsables amb el medi ambient", ha indicat Morant.

    "Tots estos guardons ens diuen que anem pel bon camí, pel camí de la qualitat turística, molt allunyat de la imatge 'Gandia Shore' que perseguia l'anterior govern i que tant mal ha fet a la nostra ciutat", ha assenyalat Morant.

    Milers de persones han passat per l'estand

    Gandia ha tingut una presència destacada al pavelló 7, sota el paraigua de Comunitat Valenciana. L'excel·lent ubicació ha fet que hagen passat milers de persones per davant de l'estand, els dies oberts al públic. S'ha exhaurit tot el material, fullets, calendaris, tota la informació promocional que es va portar a Madrid (al voltant de 8.000 unitats). El fullet '365 dies' ha funcionat molt bé i, en general, els visitants s'han interessat molt per vindre a Falles i pels esdeveniments que Gandia ofereix al llarg de l'any. Una dada: hi havia 2.200 qüestionaris per a un sorteig d'un cap de setmana a Gandia i tots s'han omplit.
    Morant també ha dit que va ser un èxit la representació 'Gandia 365' que, de la mà del Palau Ducal, es va realitzar el dissabte. "Amb l'excusa de preparar una fideuà, anaven eixint personatges típics i il·lustres de la nostra ciutat, aportant ingredients".

    La Fideuà de Gandia també es va promocionar a Fitur. El president de l'Associació Cultural i Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, i Rafael Blasco, formador del Centre de Turisme Alqueria del Duc, van cuinar una fideuà davant d'un centenar de persones. Les càmeres de Telecinco es van fer ressò d'aquesta activitat.

    L'alcaldessa ha finalitzat la roda de premsa agraint el treball del Palau Ducal i de col·lectius molt importants per a Gandia, com les Falles i la Setmana Santa, "que també van acudir a Fitur, a promocionar les festes i les tradicions". També ha destacat l'esforç del departament de Turisme de l'Ajuntament de Gandia i, especialment, a la tècnica de Turisme, Olatz Megía, així com a Salvador Bellver, responsable de las Tourist Info Gandia.

    Pujar