elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Raíz clausurarà a Gandia la IX edició de Sona la Dipu

La Raíz clausurarà a Gandia la IX edició de Sona la Dipu
  MÁS FOTOS
  La Raíz clausurarà a Gandia la IX edició de Sona la Dipu - (foto 2)
  La Raíz clausurarà a Gandia la IX edició de Sona la Dipu - (foto 3)

  El concurs de pop-rock Sona la Dipu ha estat presentat aquest dimecres per part de la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, que ha estat acompanyada pel portaveu del jurat, Eduardo Guillot, i el director del Low Festival, José Manuel Piñero .

  La present edició tindrà com a colofó la ciutat de Gandia, ja que acollirà la final el pròxim 30 de setembre dins de la Fira i Festes de la ciutat i comptarà amb l'actuació principal del grup gandià La Raíz.

  La Diputació de València ha introduït diversos canvis en el funcionament del concurs en què participaran grups del concurs i de pop-rock valencià com ara una modificació del format que permetrà que qualsevol ajuntament puga acollir les actuacions; que la meitat del pressupost es destine a la promoció de les bandes concursants; la posada en marxa d'un jurat professional o la participació en alguns dels festivals més prestigiosos del panorama nacional com el Get Mad, Primavera Sound, el Festival de les Arts, el Canet Rock, el Festival Cabo de Plata, Low Festival, Arenal Sound , Fuzzville, Granada Sound, Deleste Festival, Rototom i el Sevilla Interestelar.

  Referent a això, Isabel García ha explicat que "molts ajuntaments no havien vist un concert del Sona la Dipu en la seua vida, amb totes les edicions que porten", i ha assegurat estar satisfeta "perquè amb el nou format del concurs i el repartiment de l'ajuda econòmica sense distinció política, cap municipi queda marginat i podrem arribar a tots independentment del nombre d'habitants que tinguen".

  En el calendari del Sona la Dipu 2016 hi ha programats 12 concerts, més els que es vagen acordant amb els ajuntaments, atenent les seues sol·licituds al llarg de l'any. Les cites tancades són a Massamagrell, Gandia, Xirivella, Sagunt, Picassent, Alfafar, Alzira, Ontinyent, Utiel Xelva, la Pobla Llarga i Albaida.

  La diputada ha assegurat que l'objectiu del concurs és potenciar als grups valencians i donar-los visibilitat. El nou format busca "utilitzar els diners públics per garantir que els grups tinguen un espai al seu territori i no hagen de eixir fora a gravar discos o a fer concerts", ha explicat Isabel García.

  Joan Muñoz, regidor delegat de Cultura ha declarat que la notícia "suposa una gran alegria per a nosaltres que La Raíz, un grup de la ciutat, puga actuar durant la Fira i Festes. Està més que demostrat l'èxit que estan tenint amb el nou disc, tenen una trajectòria contrastada i després d'aportar la nostra col·laboració per al rodatge del seu videoclip "Rueda la Corona" ens emplaçarem a buscar la fórmula perquè pogueren estar a la nostra ciutat i reconéixer-los la seua gran tasca. Això ha estat possible gràcies a les bones relacions amb la Diputació de València i no podem estar més que satisfets. Esperem que el públic responga i gaudisca d'una gran nit de música a Fira i Festes".

  D'altra banda, Muñoz ha anunciat que, també el 30 de setembre, Gandia acollirà el concert de Raimon dins la gira programada per la Generalitat Valenciana i que també se celebrarà el 30 de setembre al Teatre Serrano. Les entrades per a aquesta actuació del cantautor, estaran disponibles a partir de l'1 de setembre a la Casa de la Marquesa.

  Artistes convidats

  La diputada d'Igualtat i Joventut ha aprofitat la presentació per a recordar també el nou premi en la categoria 'Música en femení', fomentant la igualtat de gènere entre les bandes valencianes. I ha acabat la seua intervenció fent referència als artistes convidats en la present edició del concurs, el cost s'ha reduït a la meitat respecte a edicions anteriors del Sona la Dipu -de 500.000-255.000 euros-, amb la intenció de repartir aquests diners entre els grups valencians i els concerts a tots els municipis.

  Entre els artistes confirmats, Melendi actuarà el 27 de maig a Xirivella; Fangoria el 23 de juliol a Alzira; Izal el 19 d'agost a Ontinyent; Malú el 8 de setembre a Utiel i La Raíz el 30 de setembre a Gandia. A més, la Diputació col·labora en la realització de concerts de Dani Miquel, per donar suport l'escena musical del públic infantil, i en el patrocini de la gira de Pep Gimeno el Botifarra per les comarques valencianes.

  Jurat professionalitzat i públic

  Un altre dels grans girs que ha experimentat el Sona la Dipu és el jurat. En aquesta primera edició sota la batuta de la nova Diputació serà un "jurat professional, públic i amb visibilitat", com ha assegurat el seu portaveu, Eduardo Guillot. Els membres el conformen el mateix Guillot, crític musical, Vicente Fabuel, periodista i gerent propietari de Discos Oldies, Quique Medina, cap de comunicació de la Rambleta i programador del Deleste Festival, Liberto Peiró, coordinador de Mondo Sonoro Comunitat Valenciana i José Manuel Piñero, director del Low Festival.

  Dilluns que ve, aquest jurat anunciarà els 12 grups que passaran a les semifinals, seleccionats d'entre les 80 candidatures que s'han presentat. Guillot ha volgut ressaltar que les maquetes eren anònimes i ha subratllat que les gravacions tenen un bon nivell de qualitat tècnica i que responen a diversos estils.

  "Anem a fer tot el possible en què la selecció de grups siga la millor possible i esperem que els concerts siguen un èxit", ha assegurat Guillot.

  Subir