elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Prieto: “En aquest ajuntament no hi ha contractacions a empreses familiars"

Prieto: “En aquest ajuntament no hi ha contractacions a empreses familiars"

    Aquest matí el portaveu del govern de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut en roda de premsa per a aclarir i desmentir les acusacions vessades per Vicent Gregori, portaveu adjunt del Partit Popular. Per a això ha remarcat tres idees bàsiques:

    En primer lloc ha fet referencia a les contractes que es fan des de l'Ajuntament de Gandia i que, com bé ha dit el propi Gregori, es poden veure des de la pàgina web el consistori i és per això que res s'escapa del control de ningú. Respecte a aquest tema, Prieto ha fet al·lusió al que succeïa en el govern anterior i ha afegit el següent: "Tot el que hi havia avanç en aquest ajuntament no sols era el que passava a l'ajuntament en si, hi havia un ajuntament en B que es deia Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) que escapava totalment del control dels que en aquell moment érem membres de l'oposició i dels ciutadans i a la que es derivava tota la despesa del que hui critica el senyor Gregori".

    Per a continuar, el portaveu del govern de Gandia ha volgut recordar al portaveu adjunt del Partit Popular que aquest ajuntament no contracta a l'empresa de cap familiar del govern, és per això que Prieto ha remarcat: "El govern passat i el grup municipal del senyor Gregori no pot dir el mateix. Nosaltres sí, i amb la cara ben alta. En aquest ajuntament no hi ha contractacions, per mínimes que siguen, a empreses familiars ni de membres del govern municipal. Açò abans no passava i per cortesia no traurem la relació de les factures".

    Per últim, Prieto ha parlat sobre les contractacions realitzades des de l'ajuntament i ha donat números per a esclarir les dades aportades per Gregori. És per això que els criteris objectius amb els quals contracta aquest ajuntament han passat del 30% del govern de fa un any al 70% un any després. És a dir, que el 70% dels criteris en els que s'adjudica cada plec i cada contracte d'aquest ajuntament son criteris absolutament objectius. Els criteris objectius la legislatura passada suposaven el 30% mentre que els criteris objectius de contractació del nou govern suposen el 70%.

    Prieto ha volgut fer al·lusió a les contractacions menors a les quals el propi Gregori ah fet menció durant la seua roda de premsa i per això ha afegit el següent: "En xifres, l'any 2015 s'ha de tenir en compte que l'actual govern entra en el mes de juny, per tant mig any és contractació del nou govern i mig any contractació del govern anterior. Així i tot hi ha un milió d'euros adjudicats en contractes menors, dos milions en procediments negociats sense publicitat, un milió cent noranta-set en oberts i set milions en Contractes Subjectes a Regulació Harmonitzada (Contractes SARA). Poden mesclar les xifres però depenent de quins contractes es mire el nombre de menors són uns o són altres. Per exemple, en els contractes de subministres són més els contractes oberts i SARA que els menors, però en obres hi ha més contractes menors, ja que l'any passat es van licitar totes les obres del Pla d'Inversió Financerament Sostenibles de la Diputació de València que per terminis i, sobretot, per quantia, vam decidir que foren moltes inversions en aquesta ciutat, i com les quanties no excedien el permés i hi havia uns procediments de contractació molt poc flexibles perquè eren molt estrictes en el temps, vam haver d'adjudicar la majoria de les obres d'Inversió Financerament Sostenibles a través de contractes menors, les quals van donar contractes a moltíssimes empreses d'aquesta comarca i van suposar la creació de llocs de treball per a dites empreses".

    El portaveu del govern de Gandia no ha volgut perdre l'oportunitat de donar certes dades al respecte de la gestió de IPG durant la legislatura del PP, on es troben factures a proveïdors amb xifres molt altres i on es poden destacar alguns exemples importants com són els 54.000 euros destinats a una proveïdora, membre de l'executiva del Partit Popular; els 72.000 euros a una procuradora habitual o els 150.000 euros a un advocat per una única factura.

    Per tal de comparar, Prieto ha fet menció al pressupost que l'ajuntament ha destinat durant aquest curs a assessorament jurídic: "aquest any a l'ajuntament s'ha aprovat un pressupost on està consignada una part de contractació d'advocats en l'assessoria jurídica per a temes molt especialitzats i que ascendeix a 170.000 euros, ja que hi ha certs procediment, la majoria conseqüència del govern del Partit Popular, que deriven en sentencies, resolucions que apleguen a l'assessoria jurídica i que suposen una sobrecàrrega de feina en temes molt concrets, per exemple penals, laborals, mercantils... que necessiten contractacions externes".
    Prieto menciona aquests casos per tal de remarcar que u no pot vindre a parlar d'advocats quan durant la legislatura anterior es va malgastar sobremanera.

    En el que es refereix als endollats, el representant del govern municipal li ha volgut recordar a Gregori el pas dels 300.000 euros al mes de l'anterior govern, amb més de 150 endollats sense funció concreta dins de l'ajuntament, als 80.000 euros en nòmines que s'està pagant actualment a IPG. La diferencia, com ha volgut recalcar Prieto, és que ja no hi ha gent sense funció cobrant de les nòmines de serveis elementals.

    Subir