7 de marzo de 2021 7/3/21

Presentada la III Campanya d'Informació i Prevenció solar 'Gandia, per la teua salut, protegix-te la pell'

Presentada la III Campanya d'Informació i Prevenció solar 'Gandia, per la teua salut, protegix-te la pell' - (foto 1)

  Aquest matí s'ha presentat la III Campanya d'informació i protecció solar per a la salut de la pell a càrrec de la regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil; la presidenta de l'Associació Espanyola contra el Càncer, Maribel Cotino i la representant de la farmàcia Carolina Esteve, Lidia Balada.

  Es tracta del tercer any consecutiu que es realitza aquesta campanya informativa sobre els riscos d'una incorrecta exposició al sol.

  Segons paraules de Liduvina Gil, "l'excessiva exposició al sol ens posa en risc de patir cremades i arribar a patir un càncer de pell. Això no vol dir que no ens podem exposar al sol, però sempre de manera controlada i aplicant-una crema de protecció solar". "Aquesta campanya promulga una actitud sana davant del sol i ens donarà eines i consells per prevenir qualsevol futur problema i mantenir una pell sana".

  Durant la campanya tindrà lloc el taller "protegir-se del sol és divertit" que va dirigit a l'alumnat de primària dels centres educatius de la ciutat. Les inscripcions i sol·licitud de material informatiu es poden fer a través de escolessaludables@gmail.com, fins al 27 d'abril. Aquest taller té com a objectiu conscienciar sobre la protecció solar des de la infància.

  D'altra banda, s'ha organitzat una conferència informativa "la foto protecció a totes les edats" a Foment el 10 de maig a càrrec José Miguel Sequi Canet, cap de pediatria de l'Hospital Sant Francesc de Borja de Gandia, a les 17.15 hores.

  L'autobús itinerant contra el càncer de pell estarà el 4 de maig a la plaça de l'Escola Pia i el 13 de juny davant a la Tourist Info de la platja de Gandia.

  També hi haurà una taula informativa on s'abordarà "els riscos de l'exposició al sol", el 12, 19 i 26 de juny a les piscines del poliesportiu municipal, la piscina de Beniopa i la piscina de Roís de Corella respectivament. Ja el 18 d'octubre i per finalitzar la campanya, al Centre Social de Benipeixcar a les 17:00 hores es donarà la xerrada "què diu la teua pell de tu".

  Dins d'aquesta campanya se celebra el III concurs de dibuix "Gaudix del sol amb protecció", per a alumnes de primària (de 1r a 6é). Hi haurà un premi per a cada nivell que constaran de jocs aquàtics i lots de protecció solar. Es podrà recollir el material per a la realització dels dibuixos a la farmàcia Carolina Esteve al C / Major, 2.

  Subir