27 de febrero de 2021 27/2/21

La platja de Gandia renova la bandera blava i recupera la distinció Temàtica en Salvament i Socorrisme

  Aquest dimarts s'han anunciat les platges i ports guardonats, Senderisme, Centres Blaus, Distincions Temàtiques i les Banderes Blaves per a embarcacions turístiques sostenibles en la Campanya 2017. ADEAC, organització responsable a Espanya de la seua concessió, complix aquest any el 31 aniversari del reconeixement que s'atorga a les millors platges de l'Estat.

  En el cas d'Espanya, el Jurat Internacional Bandera Blava 2017 ha concedit 684 banderes blaves, 579 a platges i 100 a ports esportius.

  La platja Nord de Gandia ha estat una de les 129 atorgades a la Comunitat Valenciana amb la particularitat que només han estat 7 les platges que durant aquests 31 anys han aconseguit mantenir el distintiu i en el cas de la nostra ciutat, és l'única de la província de València.

  A més, la platja de Gandia compta amb les distincions de "El Centre Bandera Blava" per l'Aula de la marjal de Gandia, "Sender Blau" per la passarel·la de fusta del final del passeig Marítim que d'ací a poc temps serà remodelada gràcies a l'acord amb la Diputació de València que suposen una inversió que supera els 124.000 € i que permetrà millores en el mobiliari, il·luminació, zones vegetals a més de millorar en l'entorn de la passarel·la.

  A aquests reconeixements per l'excel·lència en la qualitat i prestacions de servei, s'afegix aquest any la Distinció Temàtica en Salvament i Socorrisme. Un guardó que recupera la nostra platja i que no disposava des del 2008 i que es concedix després d'analitzar meticulosament els serveis de prevenció, vigilància així com les possibles intervencions en rescats i primers auxilis.
  D'aquesta manera, la platja de Gandia es convertix en una de les quatre de tota Espanya que posseïx els quatre reconeixements.

  L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, màxima responsable de l'àrea de Turisme, ha mostrat la seua satisfacció davant la recuperació aquest any de la distinció temàtica en Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis per a la platja de Gandia després de gairebé una dècada.

  Morant ha manifestat que aquest premi, atorgat per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a Gandia, juntament amb altres tres municipis espanyols més (Muro-Illes Balears, Lloret de Mar-Girona i Santa Eulàlia-Illes Balears) és un reconeixement a la ciutat per la seua aposta per la seguretat a les platges.

  "És per a Gandia tot un honor i un orgull tindre la platja que tenim, sempre en les millors condicions. Amb uns serveis immillorables, uns nivells de neteja i manteniment que la fan única i amb un equip excepcional de Salvament i Socorrisme, amb els professionals de la Creu Roja i els agents de la Policia Local al capdavant", ha argumentat Morant.

  L'alcaldessa ha valorat el treball incansable i incessant que, des del Departament de Turisme de l'Ajuntament de Gandia, s'ha dut a terme per fer que la platja de Gandia siga sent líder en qualitat i excel·lència a tot Espanya.

  L'any passat, va recordar, "celebràvem que durant 30 anys consecutius havíem rebut la bandera blava". Però aquesta no és l'única. "Cada any són moltes les banderes de qualitat i reconeixement que hissem en la nostra façana marítima".

  "Nosaltres ja ho sabíem que érem una de les millors, però aquest últim reconeixement, ho certifica. Els nostres turistes, com és lògic, cada vegada exigixen més seguretat i qualitat, i la nostra platja atén perfectament aquestes reivindicacions", ha conclòs Morant.

  Subir