elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Picornell: "La manera irresponsable d'actuar del PP ha provocat greus problemes en les obres del districte del Grau i la Platja"

Picornell: "La manera irresponsable d'actuar del PP ha provocat greus problemes en les obres del districte del Grau i la Platja" - (foto 1)

  El president de la Junta de Districte del Grau i la platja, ha comparegut en roda de premsa per informar sobre l'estat en què es troben algunes obres i els problemes que han sorgit durant la seua execució.

  En primer lloc, Picornell s'ha referit al Centre Social de l'Associació de Veïns de Kentucky i ha explicat el procés que es va dur a terme per a la seua construcció i que després d'un informe dels tècnics va ser encarregat a l'empresa pública IPG sense que hi hagués encomana de gestió. IPG va trossejar els treballs en tres parts: a una empresa se li va atorgar l'adequació del terreny, a una altra la confecció d'una caseta de fusta i una tercera diferent de les anteriors, l'execució de diverses obres relatives a aigües, tanca i llum.

  El president de la Junta de Districte del Grau i la platja ha dit que "poc després de constituir-se el nou govern, ens arriben notícies de la necessitat de finalitzar l'obra. Es parla de 10.000 euros. L'actual executiu va incloure aquestes obres en el pla d'inversions de la Diputació, atés que complia els requisits de la convocatòria. En data 19 d'abril, vam rebre un informe d'una de les tres empreses adjudicatàries en el que se'ns informa que l'obra no es podrà recepcionar fins que s'abone el deute amb la mercantil. Als famosos 10.000 euros que faltaven per rematar l'obra i que es refereixen a un pagaré que no va ser satisfet en el seu moment a l'adjudicatari de la caseta de fusta, s'han de sumar, d'una banda una factura de 12.453'42 euros i una altra de 16.226'06 euros. Factures que no signa ningú i que no estan comptabilitzades. Per tant, parlem d'un deute de proper als 30.000 euros, conseqüència de l'actuació irresponsable de l'anterior govern".

  Un altre de les obres a què s'ha referit el regidor és la coberta del nou Fort Llopis, on tampoc hi va haver encomana de gestió, ni dotació pressupostària ni reconeixement de deute. "El PP i la seua forma d'actuar de manera irresponsable, ens obligarà a haver de fer un reconeixement extrajudicial de factures per pagar el que ells no van pagar i, suposem que tornaran a votar en contra del mateix".

  Finalment, Picornell ha informat de les obres del parc Sant Jordi que es finançaran amb fons del Pla d'Inversions de la Diputació de València. "Pensem que és una obra necessària perquè es tracta d'una de les entrades naturals a la Platja de Gandia. El problema ha estat que el gruix de la superfície del dipòsit no garantia la seguretat dels usuaris així que hem hagut de modificar el projecte per reforçar la zona. Esperem que, superats aquests problemes, les obres es reprenguen al més aviat possible".

  Subir