2 de marzo de 2021 2/3/21

Oberta la inscripció per al Circuit “Runcancer” 2ª Edició de la cursa contra el càncer a Gandia

Oberta la inscripció per al Circuit “Runcancer” 2ª Edició de la cursa contra el càncer a Gandia - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Oberta la inscripció per al Circuit “Runcancer” 2ª Edició de la cursa contra el càncer a Gandia - (foto 2)
  Oberta la inscripció per al Circuit “Runcancer” 2ª Edició de la cursa contra el càncer a Gandia - (foto 3)

  quest matí s’ha presentat en roda de premsa el Circuit Provincial de Curses contra el Càncer denominades “Runcancer” que es celebrarà a Gandia el 11 d’octubre de 2015. Per a comunicar el projecte s’ha comptat amb la presència de Javier Llombart, Subdirector de l’Associació contra el càncer de València, Loreto Hernàndiz, Presidenta de l’Associació contra el càncer de Gandia i Lydia Morant Regidora d’esports de Gandia.

  Lydia Morant ha obert la roda de premsa destacant la importància d’aquest esdeveniment esportiu i solidari: “Aquest circuit te com a primer objectiu promocionar l’esport base, i la major incorporació de la dona al món de l’esport ja que hi ha estudis científics que demostren que una activitat física moderada redueix la incidència del càncer de mama en un 30%.

  El circuit que esta composat per 11 proves en ciutats distintes de la província tindrà parada a la nostra ciutat com a RUNCANCER GANDIA i es celebrarà el diumenge 11 d’octubre, prop del 18 d’octubre Dia Mundial del Càncer. El cost de l’inscripció és de 5 euros però hi ha que saber que el 100% de la recaptació és per a l’Associació amb el que es finançarà un projecte d’investigació en càncer de colon.

  Lydia Morant, ha finalitzat la seva intervenció amb paraules compromeses per part de l’Ajuntament i per la seva part com a participant en la cursa: “Personalment em compromet a participar a la cursa no competitiva i a més vull recalcar que des de l’Ajuntament de Gandia donarem tot el suport necessari per a que es mantinguen aquestos esdeveniments esportius de solidaritat i convidem a tots també a participar en aquesta segona edició tant o més que l’any passat cursa en la que corregueren més de 3000 persones”.

  Javier LLombart , Subdirector de l’Associació contra el càncer de València, ha recalcat que: “ Esperamos aumentar la gran participación del año pasado, ja que nuestro objetivo es además de financiar un proyecto de investigación sobre el càncer de colon, promocionar el deporte entre los niños i las mujeres como un bien para la salud. Quiero destacar sobre todo la alta participación de la mujer ja que en anteriores poblaciones el 60% de los participantes eran mujeres. Esta carrera es la primera de España en cuanto a participación de la mujer ser refiere”.

  Per a finalitzar la seva intervenció ha tingut paraules d’agraïment per a l’Ajuntament de Gandia pel seu suport i també d’admiració per a Lydia Morant, com a dona esportista d’alt nivell: “Tenemos aquí el mayor ejemplo de mujer deportista que ha llegado alto y ella mejor que nadie puede explicar lo necesario que es el deporte. Es un ejemplo a seguir para los niños que empiezan y que vean el deporte como una actividad de cada dia”.

  També ha informat que es podrà adquirir una samarreta commemorativa de l’esdeveniment per el mòdic preu de 4 €.

  Subir