elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Noves ajudes al lloguer d’habitatges per a famílies en perill des desnonament

Noves ajudes al lloguer d’habitatges per a famílies en perill des desnonament

    A les ajudes contra la pobresa energètica de la Generalitat Valenciana se suma una altra, en cas de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per a les persones en perill de desnonament per no poder fer front al lloguer de les seues vivendes. Ho anunciat aquest matí, el regidor de Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González, qui no ha amagat la seua satisfacció, “perquè tant l’administració autonòmica com el govern local de Gandia estan demostrant, una vegada més, la seua sensibilitat cap a les persones més desafavorides”.

    González ha explicat que els casos de desnonaments hipotecaris s’han aconseguit aturar a la nostra ciutat, però en el cas dels lloguers privats la situació és més complexa perquè entra en joc també els drets dels propietaris de les vivendes. Així, l’Ajuntament de Gandia s’ha adherit a la nova línia d’ajudes que, en el cas de la nostra ciutat, afectarà als lloguers fins als 450 €/mes. A més, els ingressos anuals de les famílies tampoc poden superar 1 IPREM per a 14 pagues, és a dir, 7.400 € a l’any, aproximadament, amb un informe dels Serveis Socials. La Generalitat subvencionarà fins al 50% del lloguer i l’Ajuntament avançarà els diners. Es poden aplicar dues fórmules per al pagament, segons els casos, directament al propietari de la vivenda o a l’inquilí.

    Les ajudes tenen caràcter retroactiu, és a dir, des de gener de 2016. El període de sol·licituds s’inicia el pròxim 5 de setembre i finalitza el 31 d’octubre. Les persones interessades han d’acudir al seu centre social de barri o bé a les oficines de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gandia (baixos de l’antic mercat municipal).

    El regidor de Més Gandia, tot i reconèixer els esforços perquè la informació arribe a la totalitat de les famílies en perill de desnonament, calcula que es poden beneficiar inicialment al voltant de 1.000 persones.
    D’altra banda, González també ha informat que està en contacte permanent amb la Conselleria d’Habitatge per solucionar la problemàtica, entre altres, de les vivendes buides a la nostra ciutat. De fet, el govern ha presentat al·legacions per millorar l’esborrany de la futura Llei Valenciana de Vivenda, que entre altres coses servirà de mecanisme que regule la situació de les vivendes que es troben buides durant molt de temps. “Estem en diàleg constant amb els bancs per què facen cessió dels seus pisos buits, però ells també estan a l’expectativa de la nova llei”.

    Situació diferent, assegura l’edil, és el cas de la SAREB, la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, també coneguda com a ‘banco malo’, propietària de centenars de vivendes buides i que es nega a dialogar amb l’Ajuntament. “A més, tenim la problemàtica de l’ocupació il·legal amb rerefons delictiu, que no per necessitat social, amb casos com el del carrer Perú de difícil solució. Per això vull agrair la tasca de la policia, així com el treball amb les persones amb risc d’exclusió social d’entitats i col·lectius com Cáritas, Creu Roja, Bunyoleres o la PAH, entre altres”.

    Subir