elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

En marxa el programa per combatre l'atur agrícola de Gandia

En marxa el programa per combatre l'atur agrícola de Gandia
  • Durant els mesos de juliol, agost i setembre un total de 99 persones podran treballar realitzant treballs de millora i manteniment en l'entorn natural de la ciutat

Xavi Ródenas, regidor delegat de Gestió responsable del Territori, ha comparegut en roda de premsa per informar els treballs que estan realitzant 33 persones que han estat contractades gràcies al programa del Ministeri d'Agricultura per tal de pal·liar la desocupació agrícola en època estival.

La iniciativa ha permés contractar 33 persones durant el mes de juliol i contractar 66 treballadors més dividits en dos grups de 33 durant els mesos d'agost i setembre. "L'Ajuntament de Gandia té una llarga experiència en la gestió d'aquest programa. Administrativament és un esforç molt gran per a nosaltres".

El total dels treballadors es dividix en brigades. Una primera vinculada al Departament d'Agricultura que ha realitzat treballs de millora en camins rurals de Marxuquera i la marjal; neteja de séquies en col·laboració amb els marjaleros per tal de millorar l'entorn natural. Uns treballs que són manuals i que permeten que la neteja no afecte les espècies que habiten a la zona. Una altra de les brigades està realitzant la neteja de l'entorn durar de la platja de l'Auir. "És un treball dur, l'experiència que tenen en el camp agrícola permet que en un sol mes els treballs tinguen resultats visibles i permet que l'ajuntament pose al dia moltes zones que d'altra manera no podrien ser millorades donada la manca de recursos que disposem per la situació econòmica".

La segona part de treballadors està actualment realitzant tasques de millora a l'ullal de la Perla de l'Estany i el camí fins a l'Ullal Fosc que inclou tasques de jardineria i manteniment d'alguns desperfectes. Finalment, el tercer grup s'encarrega de la pineda de Santa Anna i del parc periurbà per millorar algunes deficiències.

"L'única crítica que podem fer del programa és que els contractes siguen mensuals perquè no ens permeten tenir una continuïtat i cada 30 dies es canvia la plantilla amb el que cal tornar a marcar les pautes. Tot i així, el programa funciona bé, ja que sempre demanem la contractació d'enginyers forestals i agrícoles que són els que s'encarreguen de supervisar les tasques en funció de les directrius que es marquen des dels departaments. Això ens permet ser molt més eficients" va declarar el regidor qui també va informar que es realitzaran treballs en el Parpalló Borrell i a la zona auxiliar de prevenció d'incendis situada a l'entorn del paratge.

Instal·lació de xarxa elèctrica al Parpalló Borrell

Ródenas ha aprofitat la seua compareixença davant els mitjans per respondre al regidor popular Toni Rodríguez, qui havia afirmat que la mesura posada en marxa per l'actual executiu era fruit del treball de l'anterior govern. "Quan un escolta aquestes coses no pot deixar de respondre. Es tracta d'una falsedat. L'única cosa que hi havia era un preacord amb l'Ajuntament de Barx per facilitar la connexió, un aspecte menor perquè el problema era que es necessitava els diners per posar-lo en marxa i no existia butlletí. Aquest era el problema més greu i era una qüestió de voluntat política. El PP ens tenia acostumat a anuncis però no acabava executant res. No val donar ordres perquè el que compta és buscar finançament, fer seguiment dels projectes i tirar-los endavant. Per això cal treballar" va finalitzar Ródenas.

Subir