elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Consellería liderarà la reclamació del tren de la Costa amb el suport de Gandia, Dènia i Oliva

La Consellería liderarà la reclamació del tren de la Costa amb el suport de Gandia, Dènia i Oliva
  • Diana Morant: “Considerem que estar mal comunicades ens fa ser menys competents econòmicament”

MÁS FOTOS
La Consellería liderarà la reclamació del tren de la Costa amb el suport de Gandia, Dènia i Oliva - (foto 2)

La Consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s'ha reunit hui amb els alcaldes de Gandia, Dénia i Oliva, per mostrar el suport de la Generalitat Valenciana al Tren de la Costa, infraestructura la qual considera “clau" per a la vertebració del territori valencià.

Salvador, ha assegurat que "la Generalitat Valenciana estarà al costat de la reivindicació de les comarques de la Marina Alta i Baixa i de la Safor per exigir al Ministeri el Tren de la Costa". De fet, ha anunciat que quan es constituïsca el nou govern d'Espanya ha de reclamar al Ministeri de Foment "la constitució de la Comissió de Seguiment perquè s'explique de manera detallada l'estudi informatiu i poder traslladar de primera mà la necessitat d'aquesta infraestructura”.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha afirmat després de la reunió que “estem molt satisfets perquè com sabeu les darreres setmanes el Ministeri va publicar un informe econòmic que parlava de la costa i en el que pràcticament descartava aquesta infraestructura perquè segons ell deia, no hi havia motius socials ni econòmics per a desenvolupar-la. A partir d’eixe moment, Gandia, Olvia i Denia es van mobilitzar i buscarem la complicitat de la Conselleria de la Comunitat Valenciana per a que fera un poc de paraigües dels municipis i que ens ajudara a continuar amb eixa reivindicació històrica de les comarques de La Safor i de La Marina, perquè considerem que estar mal comunicades ens fa ser menys competents econòmicament, tenim projectes socials que compartim, com son l’hospital o el conservatori, que necessiten de la comunicació entre els municipis. No tindre eixa infraestructura ferroviària ens deixa aïllats”.

“Afortunadament la Conselleria aquesta sensibilitat amb nosaltres, defensarà en companyia nostra aquesta infraestructura, presentarà al·legacions al Ministeri de la mateixa manera que ho farem els municipis, i una vegada hi haja governa a Espanya, anirem de nou a reivindicar aquesta infraestructura. Portem massa anys parlant d’açò i sembla que ara està fallant la voluntat política de Madrid, estan mirant únicament al seu territori, i el que hem de fer es posar-ho damunt de la taula per a tenir l’oportunitat. El Consell i les comarques estem d’acord i hem d’intentar prioritzar aquesta infraestructura, per a que es desenvolupe quant antes, millor.

El informe negatiu del Ministeri el que fa es contemplar aspectes tècnics sobre el traçat per on tindria que anar la infraestructura, termes d’impacte mig ambiental... però apunta a una voluntat política, ja que diu, sense profunditat, que no hi ha motius socioeconòmics per a desenvolupar-ho.

Nosaltres creguem que la ciutadania té dret de viure on vol i que això no ha de fer que uns ciutadans visquen millor que altres ni que tinguen menys oportunitats que altres. Es inadmissible que ha dia de hui, per exemple, la ciutat de Denia, que està tan ben comunicada amb empreses i companyies amb les illes, aplegues a Dènia i no sigues capaç de comunicar-te cap a València. O que Oliva estiga completament aïllada de qualsevol tipus d’infraestructura ferroviària. Hem posat també damunt de la taula el desdoblament de la via de Cullera-Gandia per a fer també Gandia mes competitiva sobre tot quan parlem de llarga distancia, no parlem tant a nivell de rodalies. Hi ha massa motius socials i econòmics com per a que en una frase vulguin desmuntar una reivindicació històrica com aquesta”, finalitzà Morant.

Subir