elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Seminari sobre sèries al Campus de Gandia de la UPV

Seminari sobre sèries al Campus de Gandia de la UPV
    MÁS FOTOS
    Seminari sobre sèries al Campus de Gandia de la UPV - (foto 2)

    El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull el 6 i 7 de maig el seminari ‘El valor estètic en l’impacte cognitiu i moral de l’art’, coordinat pel professor i investigador en Comunicació Audiovisual Héctor J. Pérez. En ell intervenen prop de deu investigadors de diferents universitats espanyoles i d’altres països, que presenten treballs d’investigació centrats en les sèries de televisió. El seminari ha estat obert per la xarrada de la professora Margrethe Bruun Vaage, de la University of Kent (Regne Unit) que ha parlat del desig narratiu i la importància de la immoralitat en les històries i ha analitzat casos on l’espectador tendeix a simpatitzar al malvat o malvada.

    Per la seua banda, el coordinador del seminari, Héctor J. Pérez, ha mostrat aspectes en què l’actuació d’actors i actrius marca l’evolució de personatges en sèries com Orange is the New Black o Breaking Bad.

    Matilde Carrasco, de la Universidad de Murcia, ha analitzat com podem deduir valors morals de l’estètica de sèries, amb la seua xarrada ‘Aesthetics and cognitive value: from Boardwalk Empire to Peaky Blinders’ on ha mostrat com aquestes dues sèries, de gran qualitat i que aborden la mateixa temàtica, mostren valors molt diferents i que es poden deduir d’una estètica: en la primera sèrie, més naturalista, afirma, hi ha un major compromís amb mostrar un moment històric i una situació social. En la segona, es presenta un major esteticisme i un interés en narrar les aventures del protagonista, sense centrar-se en la reflexió històrica.

    La professora afirma que les sèries poden en certa forma considerar-se les novel·les de hui en dia i per tant estan esdevinguent un objecte d’anàl·lisi acadèmic, com ho són altres productes culturals, com la literatura.

    El seminari, que continua demà 7 de maig, forma part del projecte Research Series: Theoretical Innovation Strategies in the Analysis of Narration in Television Series i compta també amb el suport de la Agencia de Ciencia y Tecnología de la Región de Murcia.

    Subir