elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Suport de l'Ajuntament de Gandia a la campanya de CLGS contra LGTBfòbia al futbol

Suport de l'Ajuntament de Gandia a la campanya de CLGS contra LGTBfòbia al futbol
    MÁS FOTOS
    Suport de l'Ajuntament de Gandia a la campanya de CLGS contra LGTBfòbia al futbol  - (foto 2)
    Suport de l'Ajuntament de Gandia a la campanya de CLGS contra LGTBfòbia al futbol  - (foto 3)
    Suport de l'Ajuntament de Gandia a la campanya de CLGS contra LGTBfòbia al futbol  - (foto 4)
    Suport de l'Ajuntament de Gandia a la campanya de CLGS contra LGTBfòbia al futbol  - (foto 5)

    El Club Futbol Gandia, el Club de Futbol Base Gandia, la Unió Esportiva Beniopa i la Unió Esportiva Gandia han participat en la campanya #Ligadelarcoiris impulsada pel Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transseuxals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS) que pretén promoure la visibilitat de les persones gais, bisexuals, (LGTB) en els esports. La iniciativa també ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia.

    L’acció consisteix en que els integrants de l'equip de futbol es posen uns cordons de l'Arc de Sant Martí per a la jornada de la lliga que transcorre els caps de setmana del 20-21 de febrer, o 27,28 de febrer. S'ha escollit aquestes dates per la seua proximitat amb el 19 de febrer, dia mundial contra la LGTBfòbia a l'esport, que se celebra en memòria de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va eixir de l'armari. Es tracta d'una campanya d'àmbit nacional promoguda per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) de la que CLGS forma part i que es va iniciar l'any passat. La campanya ha tingut la seua rèplica a xarxes socials amb el hastag #Ligadelarcoiris.

    La regidora delegada d'Esports, Lydia Morant, ha comparegut davant els mitjans de comunicació al costat de Javier Argento, coordinador del col·lectiu CLGS per explicar més detalls de la iniciativa. A la roda de premsa també han participat representants dels quatre clubs de futbol que donen suport a la iniciativa

    Morant ha agraït als equips de futbol de la ciutat la seua implicació en la campanya "per demostrar unió i per participar en una iniciativa que considerem molt important, ja que els xiquets tenen als futbolistes com a exemples de conducta i la seua influència és determinant per poder eradicar determinats comportaments que són totalment reprovables".

    “Desde CLGS creiem molt necessària aquesta campanya per facilitar que aquells gais, lesbianes, bisexuals i transexuals que vulguen eixir de l'amari se senten segurs i es comence a parlar d'un tema fins ara tabú en els esports", afirma Javier Argento coordinador de l'entitat. Argento va mostrar la seua satisfacció per la participació dels quatre equips gandians "em escollit iniciar la campanya amb el futbol com a homenatge a Fashanu, el primer jugador de futbol professional en eixir del armari". Argento ha mostrat content per la bona acollida que els clubs han tingut amb la campanya, però assenyala que encara queda molta feina per fer "perquè no hi ha al nostre país esportistes que siguen obertament gais, lesbianes, transsexuals o bisexuals". Argento també va agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i en especial de la regidora d'Esports, Lydia Morant que “ens ha dont suport en tot moment i ens ha facilitat l'accés als clubs”.

    Per l'any vinent CLGS es proposa objectius majors "treballarem per ampliar aquesta campanya als diferents equips de la comarca i a altres esports com ara l'atletisme o el bàsquet i esperem, també, sumar a l'esport femení local". Argento recorda el simbolisme d'aquesta acció que pretén donar suport a les persones LGTB que vulguen eixir de l'armari a l'esport. "Encara queda molta LGTBfòbia a l'esport, un àmbit on no hi ha visibilitat ni persones que siguen públicament LGTB. És més, encara ara, un rumor sobre si un esportista és homosexual pot ser un element d'escarni públic com en el cas de Cristiano Ronaldo".

    Subir