elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Veïnat, hostalers i Ajuntament continuen revisant l’ordenança d’ocupació de via pública

Veïnat, hostalers i Ajuntament continuen revisant l’ordenança d’ocupació de via pública
    MÁS FOTOS
    Veïnat, hostalers i Ajuntament continuen revisant l’ordenança d’ocupació de via pública - (foto 2)
    Veïnat, hostalers i Ajuntament continuen revisant l’ordenança d’ocupació de via pública - (foto 3)

    La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada pels tècnics municipal de Comerç i Ocupació, la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez i el Cap de la Policia Local, es va tornar a reunir ahir amb els representants de: la Federació d’Associacions de Veïns de Gandia, els presidents de les associacions veïnals de la ciutat, d’ASEMTHSA, de les associacions de comerciants i de l’Associació d’Hostalers del Raval i Centre Històric, així com membres de tots els grups polítics municipals.  Com a novetat, a aquesta segon sessió de treball s’hi han incorporat també l’Associació de Veïns de la Platja contra el Soroll i l’Associació d’Administradors de Finques de Gandia.

    Izquierdo ha destacat una vegada més la capacitat de diàleg de totes les parts: “Agraïr que s’encete, per primera vegada, un debat participatiu. Des del Govern els he animat a buscar consensos, tot i el dret legítim al descans, d’una part, i a l’activitat econòmica tan important per a la nostra ciutat, d’altra. Tots hauran de cedir pel bé de la nostra ciutat. I és el que estem aconseguit seient en una mateixa taula dues postures que a priori semblaven irreconciliables a propòsit de l’ordenança d’ocupació de la via pública hostalera, aprovada l’anterior legislatura i que tanta polèmica ha suscitat darrerament. A la primera trobada, el 25 de novembre passat, vam fer des de l’Ajuntament una explicació tècnica de l’ordenança, per tal d’evitar malinterpretacions i vam facilitar una còpia a cada associació per al seu estudi i elaboració de propostes de millora”.  

    Izquierdo ha destacat, per exemple, un document molt interessant aportat des d’ASEMTHSA. La patronal, a l’igual que els hostalers del Raval-Prado han insistit, sobretot, en agilitar les qüestions burocràtiques. “Per exemple, no pots demanar muntar taules a la via pública fins que obtingues el certificat d’activitats, el qual tarda mesos. Pensem que només amb la sol·licitud ja es podria demanar una terrassa. Aquest fet animaria també a nous emprenedors”. 

    També Fedaveïns i l’Associació de Veïns Raval-Prado han presentat propostes per escrit. “Bàsicament demanant que es complisca l’actual ordenança”.

    On més conflicte hi ha, segons la responsable de Polítiques Econòmiques és pel que fa als horaris de tancament, ja que els hostalers reclamen un ampliació horària. “Des del govern pensem es podria ser més flexible i arribar a acords, sobretot pel que fa a dates concretes i assenyalades (Nadal, Falles, Fira, etc...) tal i com estem fent fins ara i com també contempla la normativa autonòmica”.

    El govern local també hi farà les seues aportacions. Izquierdo n’ha posat alguns exemples:

    -      L’amplada dels carrers per a instal·lar terrassa segons l’ordenança ha de ser de 4 metres, “però ens trobem amb pocs carrers que ho acompleixen. Caldria adequar-la a la singularitat de cada zona”.

    -      Tampoc s’acompleix la instal·lació de tarimes de fusta, a l’altura de la vorera, quan s’ocupa el carrer. “Doncs també hem de mirar el que fem”.

    -      L’ordenança no contempla la possibilitat de més elements que no siguen taules i cadires. En canvi, cal regular les pissarres amb els menús, etc...

    -      Delimitar les terrasses.

    -      Modificació dels mòduls, etc...

    “En definitiva, buscar una ordenança que s’adapte a la realitat i el context de la nostra ciutat. Podem ser flexibles, però no convertir alteracions puntuals en habituals”.

    Pel que fa als mecanismes de treball d’ara endavant, la regidora de Més Gandia ha indicat que el pròxim dimecres, 20 de gener, finalitzarà el període per presentar propostes, les quals seran enviades als diferents col·lectius per al seu estudi. A partir del 3 de febrer, es constituirà una mesa de treball més reduïda i s’iniciarà la fase tècnica d’anàlisi de l’ordenança.

     

    Subir