elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia tindrà un Codi de Bon Govern propi

Gandia tindrà un Codi de Bon Govern propi

    El plenari de l’Ajuntament de Gandia d’aquest dijous 12 de novembre farà un pas endavant molt important en matèria de transparència. S’espera que quede aprovada per unanimitat l’adhesió al Codi de Bon Govern Local de la FEMP, Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Aquest va ser aprovat el passat 24 de març i recull els principis de transparència i d’ètica pública que s’ha de tindre en compte per tal de millorar la gestió i la qualitat de la democràcia local.

    El regidor d’Administració, modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto, ha explicat que “el codi de Bon Govern presenta un clar catàleg de principis com són el respecte a l’ordenament jurídic, el compromís amb l’ètica pública i la qualitat democràtica i la defensa dels interessos generals amb honradesa i objectivitat”.

    Cal recordar que Gandia ja pertany a la Xarxa d’Entitats locals per la transparència i la Participació ciutadana, que té com a objectius innovar en polítiques de transparència, facilitar els drets d’accés a la informació, millorar els marcs de confiança amb els governs locals i assumir els compromisos de bon govern.

    En eixe camí treballa l’equip de govern de la ciutat de Gandia que vol anar més enllà de l’adhesió del Codi de Bon Govern de la FEMP. José Manuel Prieto ha anunciat que “Gandia tindrà un model ètic i Codi de Bon Govern Propi. Es redactarà dins una Ordenança de Transparència. Estarà inspirada, com el codi al que ens adherim, en el marc legislatiu de transparència. Volem que la nostra pròpia Ordenança i Codi amplie i delimite els principis ètics i les regles de conducta dels càrrecs públics, polítics i el comportament dels empleats públics en la seua relació amb altres empleats públics, ciutadania, proveïdors i societat en general”.

    Gestionar amb transparència és una de les prioritats de l’equip de govern, en eixe sentit el regidor d’Administració, Modernització i Govern Obert ha subratllat que “han canviat les formes, han de canviar de debò i això ha de tindre un marc ètic que ens vincule; hi ha plena voluntat política d’aquest Govern, i també la complicitat del cos tècnic encapçalat per la Secretaria General”.

    Cens electoral

    Un altre dels assumptes dels que s’encarrega la regidoria d’Administració, Modernització i Govern Obert és el cens electoral. Cal dir que ja ha acabat el període d’exposició de les llistes del cens electoral, que engany, com ha novetat, es podia consultar a través d’un codi QR, a més de fer-ho mitjançant el telèfon, la web o de forma presencial.

    Al respecte José Manuel Prieto ha dit que “l’exposició de llistes provisionals del cens electoral ha tingut una gran acollida per part del ciutadans. 1.128 persones han consultat les seues dades mitjançant la web o el telèfon mòbil, i 112 persones les han consultades de manera presencial. Tan sols s’han registrat 41 reclamacions. Les reclamacions son un nombre molt reduït si les comparem amb les consultes, donat que la majoria son per canvi de dades i únicament 2 son per no inclusió”.

    El cens electoral de Gandia fins ara era de 49.460 persones i amb la revisió i exposició de dades tot fa suposar que no variarà pràcticament respecte de les definitives.

    Subir