elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Consell dels Joves posa en marxa el XXII Voluntariat Ecològic 2015

El Consell dels Joves posa en marxa el XXII Voluntariat Ecològic 2015

    Este matí, 29 de juny, Xavi Ródenas, regidor de govern, i Hèctor-Josep Bofí, vicepresident del Consell dels Joves, han presentat en roda de premsa la XXII edició del Voluntariat Ecològic que començarà amb unes jornades, del 6 al 10 de juliol, per tal de que els voluntaris adquireixen les competències per a desenvolupar correctament les tasques requerides al voluntariat.

    Tal i com ha afirmat el Ródenas “tres de les prioritats de l’acció de govern són el medi ambient, l’educació i l’economia, i el voluntariat recull els tres aspectes”. Així es dona inici la col·laboració del govern i el Consell dels Joves per a posar en marxa una nova edició d’aquest projecte amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania, i en especial a la gent jove, de la conservació i prevenció del medi ambient.

    No obstant, el govern no ha sigut l’únic que ha recolzat les jornades sinó que moltes empreses i associacions com Creu Roja o ADISEV s’han interessat pel voluntariat. En paraules de Bofí, “no es qüestió de recursos econòmics sinó de tocar a les portes que s’ha de tocar i buscar col·laboracions”. A banda del curs de formació, el Consell dels Joves ha programat activitats complementàries com excursions, acampades o intercanvis amb voluntaris d’altres municipis per a donar el caràcter comarcal amb el que s’identifica el voluntariat.

    En quant a les inscripcions per al curs de formació estaran obertes fins al diumenge, 5 de juliol, encara que els interessats es podran apuntar durant tot l’estiu. Segons el vicepresident del Consell dels Joves, “per ara hi ha 30 inscrits, però esperem recuperar les xifres de 2008-2009 i arribar fins a 150 participants”.

    Per finalitzar, el regidor de govern ha afirmat que “si les persones estan fent aquesta activitat sostenible per la ciutat i el patrimoni de forma desinteressada, mereixen tot el recolçament, per lo que continuaran implicant-se en futurs projectes”.

    Subir