elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Joanjo Reig Fuster s’estrena com a president de la Falla Beniopa de 2015

Joanjo Reig Fuster s’estrena com a president de la Falla Beniopa de 2015
    MÁS FOTOS
    Joanjo Reig Fuster s’estrena com a president de la Falla Beniopa de 2015 - (foto 2)
    Joanjo Reig Fuster s’estrena com a president de la Falla Beniopa de 2015 - (foto 3)
    Joanjo Reig Fuster s’estrena com a president de la Falla Beniopa de 2015 - (foto 4)

    L’Associació Cultural Falla de Beniopa ja compta amb un nou president per a l’exercici 2014-2015. Joanjo Reig Fuster va estar proclamat anit president de la comissió beniopera per a l’any 2015, al presentar-se una única candidatura.

    Un dels principals reptes que s’ha marcat la nova directiva de l’Associació Cultural Falla de Beniopa és la commemoració, colze a colze amb la Junta del Districte de Beniopa i totes les associacions del poble, dels 50 anys de l’annexió del municipi de Beniopa a Gandia (1965-2015). Amb tal motiu, es programarà tot un seguit d’activitats baix el lema “La veu d’un poble”, per tal de reivindicar la identitat com a poble de Beniopa.

    Joanjo Reig Fuster, amb grans arrels familiars a Beniopa, pertany a la Falla de Beniopa des de fa vint anys. Els darrers tres exercicis ha estat al front de la delegació del llibret. La seua dona Ainhoa Malonda García va ser reina de la festa l’any 2007, i els fills Gerard i Rebeca foren mascotes l’any 2011. Està en possessió de la Insígnia d’Argent de la Falla de Beniopa. Va pertànyer a la comissió infantil de la Falla de Crist Rei fins els 14 anys.

    Pel que fa a la seua trajectòria professional, Joanjo Reig és músic, amb el títol professional de Percussió, a més de tècnic superior en Animació Sociocultural. Actualment treballa com animador sociocultural de l’Ajuntament de Gandia, als districtes del Grau i Beniopa. Debuta com a director al Verger i al 2006 es fa càrrec de la U. M. Real de Gandia. Ha dirigit les bandes de les societats musicals de Gandia, Beniopa, el Real de Gandia i del Conservatori Josep Climent d’Oliva interpretant el pasdoble “Rubén Tomàs”, dedicat al seu inseparable amic que el va introduir en la Falla Beniopa.

    La seua constant relació de la música amb les falles la podem veure reflectida amb el llibre “Ignasi Moreno Ferrer: música i falles”, coeditat al 2008 pel CEIC Alfons el Vell, la Federació de Falles de Gandia i l’Associació Cultural Premi Iaraní, i del qual és autor. També ha compost el pasdoble “Músics i fallers”, per a la celebració del 25é Aniversari de la Falla Benipeixcar. Cal destacar que l’any 2001 va adaptar i transcriure l’Himne de la Falla de Beniopa, coincidint amb els 25 anys de la fundació de la seua comissió fallera.

    Subir