elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Nahuel González: “A Gandia ningú es quedarà al carrer”

Nahuel González: “A Gandia ningú es quedarà al carrer”

    En primer lloc, el regidor de Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González, ha volgut aprofitar la seua compareixença pública per celebrar l’aturada de l’intent de desnonament que va tindre lloc ahir a la nostra ciutat, gràcies a la pressió ciutadana i, sobretot, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Safor-Valldigna.
    González ha aprofitat per recordar que l’Ajuntament de Gandia disposa des del mes de setembre passat novament amb un Servei de Mediació Hipotecària, després que el suprimirà l’anterior govern del PP. "Vull fer una crida a les famílies amb un situació complicada per l’amenaça de desnonament a que acudisquen a la quarta planta de l’edifici municipal del carrer Tossal”. Aquesta oficina ha atès en mes i mig 66 casos, ha resolt 2 dacions en pagament i ha aturat 3 desnonaments.
    El Consistori també ha atès, 62 casos més, mitjançant el conveni amb el Col•legi d’Advocats.

    Reunió amb els bancs

    El regidor de Més Gandia ha anunciat que pròximament es reunirà amb les entitats bancàries de la ciutat, acompanyat per l’alcaldessa, Diana Morant. L’objectiu és restablir relacions, trencades per l’anterior govern que els va deixar de pagar el deute, però sobretot tractar temes d’habitatge. “Volem explicar-los que gràcies a un Pla d’Ajust dolorós i a l’esforç de la ciutadania podrem fer front al deute comercial i bancari, però també necessitem un esforç per part dels bancs flexibilitzant els processos de dació en pagament i posant a disposició de la ciutat la seua borsa de vivendes buides, per poder ofertar lloguers socials a les famílies més necessitades”.

    Rehabilitació Vivendes Municipals

    L’edil de Responsabilitat Social ha explicat que l’Ajuntament ha demanat a la Diputació de València una ajuda de 150.000 € per tal de poder rehabilitar al mes de desembre 33 vivendes de la Borsa d’Habitatge Municipal que es troben en mal estat.

    Els 70 pisos propietat de l’empresa pública, IPG, no han pogut acollir-se al pla de la Diputació, perquè legalment no es consideren de l’Ajuntament, tot i que es tracten d’habitatges nous. “Gràcies a estos pisos d’IPG continuem cobrint les situacions extremes, amb lloguers socials de forma temporal. Tot i que en la mesura de les nostres possibilitats intentem evitar arribar a aquest estadi, mitjançant la mediació hipotecària o són cedides de forma provisional mentre millora la situació de les famílies”.

    Actualment, hi ha 40 famílies demanant vivendes públics, 3 de les quals estan situació urgent de desnonament. També s’està col•laborant amb Cáritas i Creu Roja per evitar els talls de llum, que no es puga pagar el lloguer, etc...
    “Anem a intentar incorporar també al parc de vivendes públiques les màximes possible, incloses les que són propietat de la Generalitat i dels bancs”.
    Finalment, González ha recordat que el seu departament està treballant en al creació del Patronat de Vivenda Pública, que gestionaria la el parc d’habitatges municipals, i del qual formarien part, la PAH, els bancs, ONG’s, etc...

     

    Subir