elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Moratal: “Defenem el dret dels estudiants a rebre docència”

  • A les vagues d’estudiants hi ha obligació de donar classe encara que només hi haja un sol alumne a l’aula

  • A la vaga de professors deurà haver personal de guàrdia que podrà realitzar tutories i/o manar tasques

Noves Generacions del Partit Popular de Gandia, en veu del seu President, Alberto Moratal, ha volgut fer una valoració al voltant de les recents convocatòries de vaga en educació, arran de la reforma de la legislació en matèria educativa que suposa el projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

El col•lectiu juvenil s’ha posicionat políticament en contra d’estes convocatòries de vaga, volent donar trasllat de la seua preocupació per tots aquells joves que volen rebre docència i no podran fer-ho.

Recordem que durant aquesta setmana hi ha convocades tres jornades de vaga, els dies 22, 23 i 24, sent els dos primers dies de vaga d’estudiants, i el tercer dia de vaga de professors. Amb tot, Alberto Moratal ha volgut recordar: “a les vagues d’estudiants hi ha obligació de donar classe encara que només hi haja un alumne a l’aula. A més, a la vaga de professors sempre deurà haver personal de guàrdia que s’encarregue de vetllar les aules, impartit tutories o manar tasques als alumnes que decidisquen rebre docència”.

El President de NNGG Gandia ha volgut aclarir estes informacions i el dret que assisteix als estudiants, ja que, segons ha reconegut: “són molts els estudiants que s’han posat en contacte amb el nostre col•lectiu per tal d’informar-se sobre els drets que els assisteixen. Malauradament, a les classes no solen trobar claredat en les informacións al respecte”.

Des de NNGG Gandia han volgut defendre, tanmateix, l’actual reforma educativa que ha plantejat l’executiu de Mariano Rajoy. “Reformar l’actual sistema educatiu era una necessitat imperiosa, i cap govern mínimament responsable podia romandre impassible amb les davant d’unes dades tan desastroses com les que tenim actualment”.

Així, l’actual sistema ens deixa una taxa d’abandonament escolar del 24,9%, el doble de la resta dels països de la Unió Europea (taxa d’un 13%); una elevadíssima taxa d’estudiants repetidors; un percentatge de joves d’entre 15 i 29 anys que ni estudien ni treballen del 23,7%; una taxa d’atur juvenil del 57% i uns resultats acadèmics que ens allunyen de la resta de països de la OCDE (a l’informe PISA 2009, Espanya va obtindre 481 punts, 12 menys que la mitja). Tot amb una inversió molt superior a la resta de països de la OCDE i UE (un 21% més) que s’ha duplicat en la última dècada, passant de 27.000 milions d’euros a 53.000 milions.

 

Subir