5 de marzo de 2021 5/3/21

14 Marató Solidària de Donació de Sang en Gandia

14 Marató Solidària de Donació de Sang en Gandia - (foto 1)
  • Dissabte 16 de novembre, de 9.30 a 13.30 h del matí i de 16.30 h a 20 h, als baixos de l’Ajuntament de Gandia. Organitzada pel Centre de Transfusió de la CV, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Gandia

Un any més, l’Ajuntament de Gandia col·labora amb el Centre de Transfusió de la CV en la Marató Solidària de Donació. Aquest matí, la regidoradelegada de Sanitat, Salubritat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada del Cap de Servei de Donació del Centre de Transfusió de la CV, Roberto Roig, han presentat la catorzena edició, que tindrà lloc el pròxim dissabte 16 de novembre, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20 h, als baixos de l’Ajuntament de Gandia.

“Hem d’agrair que el Centre de Transfusió de la CV aprope els punts de donació per tal de facilitar l’afluència de donants i aconseguir les unitats de sang imprescindibles per tal de fer front a les necessitats dels hospitals de la CV. Vull agrair el gest altruista de les persones voluntàries que esperen vinguen dissabte per donar sang, ja que les necessitats hospitalàries no cessen i amb un xicotet gest com la donació es salven milions de vides cada any. També vull destacar la solidaritat de la ciutat, que sempre s’ha distingit per això i esperem superar les xifres de l’any passat”, ha manifestat Gil.

La marató solidària se celebra des de l’any 2006 a Gandia. I durant aquest temps s’hi han aconseguit 2.000 unitats de sang que han beneficiat a 6.000 persones, el que converteix Gandia en una de les ciutats valencianes i de l’estat espanyol (per damunt de moltes capitals de província) més solidàries. Però no es pot decaure, “doncs ara que venen molts dies de vacances, hem de pensar que els hospitals i els malalts no tenen descans. De cada 100 persones que poden donar sang, 90 no ho fan. Per això esperem que no falte ni una gota de la sang dels gandians i les gandianes, de la ciutadania valenciana. Tots els dies hi ha accidents, operacions quirúrgiques o els malalts de càncer necessiten transfusions”, ha recordat Roig.

Els requisits per a poder donar sang són la majoria d’edat, pesar més de 50 kg, tindre una salut normal i, sobretot, voluntat de fer-ho. A més, el donant rebrà a casa els resultats de les analítiques.

Subir