28 de febrero de 2021 28/2/21

L'alcaldessa de Gandia felicita els agents que van salvar la vida d'un bebé

L'alcaldessa de Gandia felicita els agents que van salvar la vida d'un bebé - (foto 1)

  Els dos agents de la Policia Local de Gandia que este estiu van salvar la vida de Pablo, un bebé que aleshores tenia déu dies, han sigut rebuts este matí per l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant; la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez; i el cap de la Policia Local, Marc Cuesta, amb la finalitat de reconéixer la tasca realitzada en este servei. També van voler estar presents els pares del xiquet, que van acudir amb el seu germanet.

  Va ser en juny, quan els agents Mario Morant i Pere Torres, que ja havien acabat la seua jornada laboral, van sentir, mentre s'estaven canviant per anar-se'n ja a casa, un avís del 112 d'un pare desesperat que demanava ajuda perquè el seu fill s'ofegava. Sense pensar-s'ho dos vegades, els policies van anar a sa casa, van reanimar el xiquet i li van salvar la vida.

  Diana Morant va felicitar els agents per participar "amb molta professionalitat" en este dispositiu. "Els governants hem de reconèixer el treball ben fet i això és el que estem fent ara. Perquè crec que no hi ha res millor en el món que poder salvar una vida".

  La regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez, va demanar a l'IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències), organisme dependent de la Generalitat Valenciana, que concedira als agents la Medalla al Mèrit Policial amb distintiu blau. En estos moments s'està tramitant l'expedient i, segons Pérez, "estem esperant una resposta".

  Per tot això, l'alcaldessa va agrair la tasca "encomiable" dels efectius policials i va manifestar el seu orgull "per tindre'ls ací, en esta casa".

  L'Ajuntament de Gandia, des de principi de legislatura, ha adquirit material per a la formació de la Policia Local de primers auxilis per a la reanimació cardiopulmonar, tant per a xiquets com per a adults i, segons l'alcaldessa, "seguirem donant suport a este tipus de formació, perquè considerem que és prioritària, perquè els nostres agents mai saben les situacions crítiques en les quals s'han de trobar".

  De fet, la pràctica totalitat del planter de la Policia Local s'està formant en estos temes, ha afegit Morant. A més a més, el consistori vol adquirir dos desfibril·ladors com a mínim, perquè tots els centres públics tinguen este tipus de material.

  L'Ajuntament té pendent també la signatura de dos convenis de col·laboració amb altres municipis, per a la formació de policies, tant en reanimació cardiopulmonar com en desfibril·ladors.

   

  Subir