elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’ajuda de #BenvingutsRefugiatsGandia arriba a Grècia

L’ajuda de #BenvingutsRefugiatsGandia arriba a Grècia

    L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant juntament amb la vicealcaldessa, Lorena Milvaques i la regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez, ha rebut aquest matí a una delegació dels bombers del parc de Gandia que formaran part de l'expedició que viatjarà a Grècia per fer entrega del material recollit durant la campanya posada en marxa per l'Associació #BenvingutsRefugiatsGandia que també ha acudit a la trobada.

    Diana Morant ha agraït la iniciativa posada en marxa pel col·lectiu i el Consorci Provincial de Bombers i que ha comptat amb la col·laboració de molts municipis i centenars de persones que han aportat donacions o han treballat perquè l'enviament fos possible. "Hem de sentir-nos orgullosos de la solidaritat que mostren els nostres ciutadans i que acaben arrossegant a les institucions. Fa mesos en sessió plenària ja vam declarar a Gandia una ciutat refugi. Creiem que s'està incorrent en errors com el tractat signat amb Turquia que considerem vulnera els drets humans".

    Per la seua banda, Álvaro Tur ha declarat que part de l'expedició ja ha partit cap a Grècia a causa d'un canvi d'última hora en l'arribada del contenidor i que la resta d'integrants partirà demà. "A partir de la nostra arribada començarem a veure una realitat que és molt complicada i intentarem pal·liar amb l'ajuda de la gent solidària, els bombers, les ONG i els metges. Volem que el nostre gra de sorra arribe allà".

    Finalment, Gemma Terrades, membre del col·lectiu #BenvingutsRefugiatsGandia, ha afirmat que "hi ha màfies i aspectes desconeguts que ens han portat a prendre la decisió de traslladar-nos allà per assegurar-nos que la solidaritat de tots arriba a les persones que ho necessiten".

    Subir