elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Jordi Todolí: “El voluntariat de Creu Roja Gandia és ara més necessari que mai amb una realitat social d’extrema gravetat”

  • En el Dia Internacional del Voluntariat Creu Roja Gandia vol donar visibilitat a les 1.203 persones compromeses amb els més vulnerables de la ciutat

L'Assemblea General de les Nacions Unides va decretar el 5 de desembre com Dia Internacional del Voluntariat, aprofitant esta jornada Creu Roja Gandia vol donar visibilitat a una tasca que realitzen els 1.203 voluntaris que col·laboren de manera desinteressada, i destacar l'importantíssim valor afegit que aporten, especialment en un context de crisi com l'actual.

El voluntariat és una acció que es desenvolupa de forma totalment lliure, gratuïta i desinteressada; i s’ha convertit en un dels pilars més importants de Creu Roja Gandia que lluita contra les injustícies socials i per millorar les necessitats de persones amb risc d'exclusió social.

Per al President de Creu Roja Gandia, Jordi Todolí “la tasca del voluntariat és l'expressió més alta de participació ciutadana i mereix reconeixement, per part de la societat i les institucions oficials”. El responsable de l’Assemblea Local ha destacat que “el voluntariat de Creu Roja Gandia és ara més necessari que mai amb una realitat social d’extrema gravetat”.

De manera continuada 165 voluntaris s’ocupen diàriament a Gandia de l'atenció a persones en situació d'extrema vulnerabilitat amb programes d’alimentació, famílies sense llar amb el servei de pis tutelat, o la formació d’escolars i nouvinguts. El perfil majoritari del voluntari és amb major nombre de joves estudiants, seguit de persones pre-jubilades, jubilats i persones de professions liberals.

Entre les accions més destacades, que se n’ocupen de manera habitual, estan els programes al voltant de la intervenció social (repartiment d’aliments, pis tutelat, pla d’ocupació, programa d’ajuda a immigrants); quant a motivació i atenció a la societat ho desenvolupen Creu Roja Joventut (tallers de suport educatiu, programa d’ajuda a malalts, sensibilització); altra de les tasques importants és la formació i ensenyament (cursos de valencià, castellà i anglés a nouvinguts, cursos de primers auxilis i socorrisme, cursos de reforç escolar a menors); i per últim en socors i emergències (accions preventives en esdeveniments socials, servei d’ambulàncies, o complementarietat al servei a les platges).

Subir