28 de febrero de 2021 28/2/21

Izquierdo: “El PP descobreix amb un mes de retard que Gandia i totes les localitats de València es van quedar fora del primer EDUSI”

    La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, no ha amagat la seua perplexitat després que el PP faça públic, un mes després de publicar-se al BOE, que la nostra ciutat s’ha quedat fora de la primera convocatòria del programa europeu Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, més conegut com a DUSI. “El PP té una curiosa forma de seguir l’actualitat, perquè ja fa un mes que jo mateix ho vaig dir públicament. Obvia, malitencionadament, que els 20 municipis de la província de València que s’hi van presentar ens vam quedar exclosos en aquesta primera convocatòria. I dels 31 del País Valencià, només 5 van ser els afortunats: Alcoi, Calp, Elx, Almassora i Onda”. 

    Però allò que més li dol al govern local és que els populars “sembla que s’alegren de la notícia”. I ha recordat que en la redacció de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Gandia, que optava a un import total cofinançat fins a un màxim de 10 milions d’euros, hi ha apostat i participat des del principi tot el teixit social i econòmic de la ciutat. “Per dissenyar la iniciativa, es va posar en marxa el Grup Local de Suport Sectorial, integrat per representants dels àmbits social, econòmic, associatiu, cultural, ambiental, institucional, etcètera. A més, vam establir mecanismes de participació directa de la ciutadania de Gandia, tant durant la fase de disseny com a la posterior execució i seguiment de l'estratègia”.

    La regidora de Més Gandia ha assegurat que el projecte de Gandia va obtindre una molt bona puntuació. “Hem tingut en compte les observacions del jurat i els nostres tècnics ja estan treballant per millorar-lo i poder-lo presentar a la següent convocàtoria, per a disgust del PP”. En aquest sentit, ha recordat que el programa Urban es va aconseguir per a la nostra ciutat després de dos intents fallits.

    El programa de Creixement Sostenible 2014-2020 posat en marxa per la Unió Europea compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). D'aquesta manera, el Programa FEDER donarà suport a projectes urbans integrats que responguen a una estratègia integrada i sostenible i que puguen actuar transversalment sobre la incorporació de les Tecnologies d'Informació i Comunicació (TIC) dirigides cap al concepte de Smart City, la rehabilitació de l'entorn urbà i el seu patrimoni natural i cultural, la reducció dels nivells de contaminació en totes les seues formes, la millora de la mobilitat i eficiència energètica, i la inclusió de ciutadans amb riscos d'exclusió.

    Subir