22 de enero de 2021 22/1/21

El Grau de Gandia inicia demà les seues festes patronals

El Grau de Gandia inicia demà les seues festes patronals - (foto 1)
  • Les activitats programades se celebraran del 9 al 16 de juliol

El president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell; el president de la Confraria de Pescadors, Domingo Ciurana; Fina Ortíz Gómez, Padrina de la Verge del Carme; i Maria Lluïsa Llópis Costa, Padrina de la Mare de Déu Blanqueta, han presentat les festes patronals del Grau que se celebraran del 9 al 16 de juliol i que ja són considerades com les festes d'estiu de Gandia.

Picornell ha volgut destacar la col·laboració de diverses associacions de la barriada, amb la Confraria de Pescadors al capdavant, que aquest any se celebraran seguint amb la fórmula de patrocini públic privat que es va iniciar el 2015. Aquest any s'incorpora a l'Autoritat Portuària de València com a patrocinador del Certamen d'Havaneres Port de Gandia que se celebra aquest dissabte a l'església de Sant Nicolau a partir de les 21 hores. Un esdeveniment organitzat per l'Orfeó Borja i que comptarà amb la participació de les Corals de Montaverner i Vila-Real i el mateix Orfeó Borja. Referent a això, Miguel Ángel Picornell ha destacat que també patrocinaran activitats el COR i FCC, "vull agrair a aquests organismes, associacions i a totes les empreses col·laboradores, la seua implicació en aquestes festivitats tan importants per a la barriada del Grau i per a la ciutat de Gandia en general. Entre tots hem preparat un programa molt complet. Esperem que la gent del Grau les gaudisca i que els turistes i gent de la comarca ens acompanyen durant aquests dies".

Les festes comencen aquest dissabte però a partir de dijous que serà quan s'incremente l'activitat i importància de les activitats amb l'arribada de la Mare de Déu Blanquera al Grau, que tindrà el divendres el seu dia festiu, mentre que dissabte serà el torn per a la Verge del Carme, patrona dels mariners.

El president de la Junta de Districte del Grau, també ha explicat que aquest any, les festes tornen a tenir dos Padrines. Es tracta de Fina Ortíz Gómez que serà la Padrina de la Verge del Carme i de Maria Lluïsa Llópis Costa que serà la Padrina de la Mare de Déu Blanqueta.

Per la seua banda, Domingo Ciurana, va remarcar que "són unes festes nascudes de la mà dels pescadors i volem seguir mantenint les tradicions. En sumar-se les associacions del Grau i l'Ajuntament, podem realitzar més activitats” i va voler destacar la tasca solidària de la Confraria que ha aportat prop d'11.000 quilos d'aliments a les ONG locals per ajudar les persones que més ho necessiten.

La Padrina de la Mare de Déu Blanqueta, Maria Lluïsa Llópis, ha convidat a tots a participar en les festes: "esperem que tots puguen acostar-se per acompanyar-nos i gaudir dels actes programats. Són unes festes molt importants per a nosaltres. M'agradaria destacar la processó marítima com a acte més emocionant".

Finalment, Fina Ortíz, Padrina de la Verge del Carme, va explicar que "des de petita he gaudit de les festes, la meua família té tradició marinera".

Subir