1 de marzo de 2021 1/3/21

El Govern recorda que l’ordenança d’ocupació de la via pública continua en vigor mentre s’aproven les modificacions

El Govern recorda que l’ordenança d’ocupació de la via pública continua en vigor mentre s’aproven les modificacions - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  El Govern recorda que l’ordenança d’ocupació de la via pública continua en vigor mentre s’aproven les modificacions - (foto 2)

  La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo ha desmentit que el procés de modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública hostalera s’haja estancat, sinó que es continua treballant en la fase d’anàlisi tècnica. “Un procés molt laboriós, ja que s’està elaborant el primer cens de terrasses de la ciutat, que oferirà una radiografia real de la situació. Així, no parlarem mai més d’oïda, sinó amb dades reals i actualitzades”.

  Així, els inspectors de via pública de l’Ajuntament estan visitant un a un els 432 establiments hostalers, elaborant una fitxa tècnica amb les característiques del carrer, la terrassa, així com consultant els propietaris sobre els problemes ocasionats per l’actual ordenança, per tal d’elaborar propostes.

  “Tampoc és cert que existisca un buit legal, ja que l’actual ordenança que va aprovar l’anterior govern del PP continua en vigor i seguirà aplicant-se. Em sorprèn que els populars diguen ara que la seua ordenança és molt completa quan ells no la van fer complir des del primer minut d’haver-la creat, perquè mai se la van creure. Nosaltres sí i per això l’hem oberta a la revisió i propostes de modificació, perquè més que una norma flexible, en volem una real, de consens, que compagine els dret al treball dels hostalers i amb el del descans del veïnat”.

  Izquierdo ha recordat que el nou govern va encetar un dels processos participatius més importants de la democràcia a la nostra ciutat, aconseguint seure per primera vegada en una mateixa mesa de treball a representants de tots els sectors implicats, amb interessos molt oposats.

  A les reunions per a la revisió de l’ordenança d’ocupació de la via pública hostalera hi participen representants de la Federació d’Associacions de Veïns de Gandia; els presidents de les associacions veïnals de la ciutat; d’ASEMTHSA; de les associacions de comerciants i de l’Associació d’Hostalers del Raval i Centre Històric; l’Associació de Veïns de la Platja contra el Soroll; l’Associació d’Administradors de Finques de Gandia. Per part de l’Ajuntament,

  membres de tots els grups polítics municipals, les regidores de Polítiques Econòmiques i Seguretat Ciutadana, així com tècnics dels dos departaments i la Policia Local.
  Finalment, la regidora de Més Gandia ha assegurat que les pròximes setmanes es tornarà a convocar la mesa de treballa per realitzar les conclusions i iniciar el procés burocràtic de modificació de l’ordenança.

  Subir