27 de febrero de 2021 27/2/21

“El govern garanteix tots els serveis bàsics, perquè els paga”

“El govern garanteix tots els serveis bàsics, perquè els paga” - (foto 1)

    Els co-portaveus del govern local, Lorena Milvalques i José Manuel Prieto, han comparegut davant els mitjans de comunicació per respondre i desmentir les crítiques del PP que assegurava que s'havia retallat el servei de neteja pública de forma encoberta.

    Prieto ha recordat que la ciutadania coneix la situació econòmica heretada i a la qual va haver de fer front el nou govern, així com les conseqüències, ja que s'ha explicat públicament i en nombrosos fòrums des del principi de legislatura. "Ens vam trobar amb un deute de 14 milions d'euros amb l'empresa que realitzava el servei de neteja públic, a més de dues pagues extraordinàries que s'adeutaven als treballadors. També sap la gent que, com a conseqüència de l'enorme forat econòmic provocat per la política del "jo convide i tu pagues" del PP, al juliol de 2015 ens vam haver d'acollir al Pla d'Ajust imposat pel govern central. El pla ens va obligar a canviar el marc de les condicions de totes les contractes municipals". Així, es va ajustar el servei de neteja i es va aplicar de forma verbal des del principi de la legislatura. El que es va aprovar a la darrera Junta de Govern Local és la materialització per escrit de l'acord mutu, després de la redacció i revisió dels corresponents informes jurídics de les dues parts. "Per tant, hem pagat la nostra neteja i la del PP. Això no és desatendre els serveis, se'n diu garantir-los. Pagar per al govern és essencial per garantir els serveis bàsics i amb menys farem més", ha assegurat el portaveu socialista.

    Per la seua banda, la vicealcaldessa ha recordat que ja al desembre de 2015 es va produir una reunió amb els sindicats de l'empresa FCC, els quals ens van mostrar el seu malestar perquè els treballadors no cobraven les nòmines. El govern es va comprometre a avançar els diners per cobrir els sous i a tornar el deute a poc a poc, ajustant les mensualitats al que la ciutat podia fer front dins la seua realitat actual de contenció de la despesa. "Va ser un acord a tres bandes, entre Ajuntament, empresa i treballadors, que es va posar en pràctica des del principi i que ara es materialitza formalment. Aquest és un canvi substancial de fer política: front a la nefasta gestió i barra lliure, nosaltres apostem pel diàleg, el consens des del realisme, de forma rigorosa, d'acord amb les nostres possibilitats". La portaveu de Més Gandia també ha desmentit que l'acord supose el comiat de treballadors, ja que s'amortitzen places que no estaven creades. "Clar que l'empresa continuarà invertint, però si no es poden comprar nous contenidors, s'arreglaran els que ja existeixen, ens ajustarem a a la situació econòmica. El que no podem fer és deixar de pagar i voler que a la nostra ciutat les empreses continuen treballant".

    Finalment, el coordinador d'Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha recordat que a finals de la darrera legislatura l'anterior govern va demanar a l'estat un avançament de 4'5 milions d'€ per "evitar que els treballadors de neteja feren vaga en no cobrar. L'empresa pública, IPG, es va quedar els diners i els va gastar en campanyes preelectorals, pagar la nòmina d'endollats, etc... Però mai va pagar a FCC. A l'igual que tampoc va pagar els contenidors soterrats de la platja que li costaran a la ciutadania 1'7 milions d'euros, situació que va provocar l'embargament dels comptes de l'empresa pública, hui en procés de liquidació", ha conclòs Gregori.

    Subir