30 de marzo de 2020 30/3/20

El govern de Gandia destapa el fals "coste 0" dels concerts de Tom Jones i Julio Iglesias

El govern de Gandia destapa el fals "coste 0" dels concerts de Tom Jones i Julio Iglesias - (foto 1)

  El govern de Gandia destapa el fals "coste 0" dels concerts de Tom Jones i Julio Iglesias.
  La vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques i regidor delegat d'Administració, Modernització i Govern Obert, Jose Manuel Prieto, han comparegut aquest matí davant els mitjans per aportar a la ciutadania tota la documentació relativa als concerts de Julio Iglesias i Tom Jones celebrats els dies 14 i 16 d'agost de 2011.

  Amb aquesta finalitat, l'Ajuntament de Gandia mitjançant l'empresa pública Gandia Protur SL, amb Arturo Torró com a President de la mateixa, va signar amb una mercantil encarregada de la producció d'esdeveniments, un contracte el valor del qual ascendia a 795.701 €.

  Els regidors han mostrat als mitjans els contractes i els pagarés entre les mercantils. "Nosaltres mai eixirem a explicar res que no estiga contrastat amb documents. No mentim la ciutadanania, tal i com feien altres".

  Així, el contracte reflecteix que Gandia Protur no només pagava aquesta quantitat, sinó que es comprometia a preparar el recinte on se celebraven els concerts, pagar i gestionar els permisos necessaris, encarregar-se de la neteja, pagar la llum o col·laborar en la comunicació promoció i publicitat dels concerts. "Això és una prova més de la bogeria amb la qual el PP de Gandia gestionava aquest ajuntament”, han assegurat els portaveus del govern.

  Aquesta "aportació extra" ha estat qualificada de "molt generosa" per part de Lorena Milvaques. "El senyor Torró i el seu equip de govern ens van explicar centenars de vegades la seua capacitat per generar cost 0 i presumien de la seva imaginació comptable. Doncs bé, les fotos de l'anterior alcalde amb els artistes ens van costar 800.000 €. Amb aquests diners es podria haver fet coses molt més interessants i necessàries. Per exemple: Gandia té 7.000 alumnes, amb aquests diners es podrien haver creat 7.000 beques de llibres per valor de 115 €. En canvi, el senyor Torró va decidir tirar aquests diners al fem per contractar dos artistes".

  Per la seua banda, José Manuel Prieto ha denunciat que "mai va existir el cost zero. Per contra el que teníem era la instauració de la política del jo convide però tu pagues. Ara és aquest govern i la ciutadania els que hem de pagar el gran forat que ens ha deixat la seua gestió".

  Cal recordar que va ser el mateix Torró el que l'any 2011 va reconéixer que es van regalar 1.300 entrades per al concert de Tom Jones que tenien un cost que oscil·lava entre 25 i 95 €.

  L'edil va mostrar també la relació completa de les factures on també apareix, sota el concepte "catamarà", una factura de 3.780 €. Referent a això Prieto ha afirmat que "no volem pensar que fins i tot el vaixell VIP el paguem els ciutadans. Ara hem d'aplicar un pla d'ajust com a conseqüència del malbaratament de l'anterior govern. Un malbaratament davant el qual el Ministeri va fer els ulls cecs".

  "Estem davant d'una prova més de com es gestionaven les coses ací i hem de dir-li als ciutadans que aquestes pràctiques s'han acabat i que en la mesura de les nostres possibilitats anirem posant ordre a l'ajuntament tot i haver de prendre decisions difícils" va finalitzar el portaveu.

  Finalment, l'actual govern ha constatat que no va existir cap contracte de patrocini per a aquests esdeveniments que suposara per a l'empresa pública un ingrés de 300.000 € tal com s'ha afirmat des de les files del PP.

  Subir